2024. április 20. 07:50
KezdőlapMoto2Nem csak Acosta nem érzi késznek magát a MotoGP-re

Nem csak Acosta nem érzi késznek magát a MotoGP-re

Ai Ogura a döntőben Augusto Fernández ellen vívott látványos csatában alig maradt le a Moto2-es világbajnoki címről. Azonban még a bajnoki címmel a tarsolyában is maradt volna az osztályban 2023-ban. Még nem érzi magát késznek.

Ai Ogura a Honda Team Asia színeiben indul a 2023-as Moto2-es világbajnokságon Kalex motorral, csapattársával, Somkiat Chantrával együtt. A japán versenyző szeretné megszerezni a bajnoki címet, miután 2021-ben a nyolcadik helyen végzett, és ebben a szezonban második lett, mielőtt a MotoGP felé venné az irányt.

„Sok minden történt ebben a szezonban. Először is, idén volt egy győzelmem, ami az elmúlt három évben nem volt jellemző. Szép szezon volt.” – mondta boldogan a 21 éves versenyző.

„Egész évben javultunk, de az is világos, hogy a végén elvesztettem a csatát. Jövőre meg akarjuk nyerni a bajnokságot, ezért dolgozunk. Természetesen bízom benne, hogy harcolhatok a bajnoki címért, hiszen ebben a szezonban második lettem, a bajnok pedig felkerült a MotoGP-be. Abban a helyzetben vagyok, hogy 2023-ban meg kell szereznem a bajnoki címet” – hangsúlyozta a japán versenyző. „Acosta és López különösen erős lesz.”

Sokáig szó volt arról is, hogy Ogura idén az LCR Honda csapathoz kerül. Végül Takaaki Nakagami kapta meg a lehetőséget, Ogura pedig továbbra is a Moto2-ben versenyez.

„Meglátjuk, mi lesz a következő lépés. Az érzéseim versenyről versenyre változnak. Ha úgy érzem, hogy készen állok a MotoGP-re, és megkapom a lehetőséget, akkor meg akarom tenni ezt a lépést. Minden versenyző más helyzetben van, más a tehetsége, másképp csinálja a dolgokat és másképp gondolkodik. Nem lehet megmondani, hogy mi lenne a legjobb pillanat a feljebb lépésre. Jövőre inkább a Moto2-ben maradnék. Ha úgy gondolom, hogy MotoGP-pilóta lehetek, akkor arra az útra tévedek úgyis. Nem hiszem, hogy a jövő év lett volna a megfelelő időpont, ezért úgy döntöttem, hogy maradok.”

„Magamra koncentráltam, és ezért hoztam meg a döntést. Összehasonlítottam magam a MotoGP kategóriában versenyzőkkel, és rájöttem, hogy még nem tudok velük harcolni, és nem állok készen erre.”