2024. április 19. 22:35
KezdőlapMotoGPKiderült Márquez legfőbb célja - Rossi jelenti a motivációt számára

Kiderült Márquez legfőbb célja – Rossi jelenti a motivációt számára

Marc Márquez a sérülései ellenére mindenekelőtt azért is küzd, hogy megdöntse Valentino Rossi MotoGP-bajnokságban elért eredményeit, állítja Neil Hodgson.

Márqueznek még egy bajnoki címre van szüksége, hogy utolérje Rossit a királykategóriában, de elsősorban le kell küzdenie a saját fizikai korlátait, valamint a Repsol Honda motorjának teljesítményproblémáit.

Márquez és Rossi között nem volt felhőtlen a viszony, amikor együtt versenyeztek, ami az olasz visszavonulására is kihatott, azonban motivációt jelent a spanyol számára.

A BT Sport megkérdezte Hodgsont, hogy reagáljon erre a Márqueztől származó gondolatra: „Tudom, hogy egyesek szerint, ha óvatosabb lettem volna, több bajnoki címet nyertem volna. De lehet, hogy kevesebbet nyertem volna.”

Hodgson így válaszolt: „Egyetértek vele. Márquez módszere az, hogy kockázatot vállal. Ennek pedig hatalmas jutalma van – nyolc világbajnoki cím. A határon él. Az 1. szabadedzésen a legtöbb versenyző azért megy ki, hogy ráérezzen a pályára. Márquez azonban már ilyenkor is egyenesen a határon megy. Hányszor láttuk már őt a második körben, péntek reggel, már két-három másodperccel gyorsabbnak mindenkinél. Kockázatot vállal. A hat MotoGP-címe közül, amit nyert, a Honda talán 2014-ben volt a legjobb. A probléma az volt, hogy nem azért fejlődött, mert nekik volt a legjobb gépük. Az összes többi gyártó feldarabolta és megelőzte őket. A Honda sosem tudott igazán visszatérni. Onnantól kezdve nehéz volt. Márquez jelentette a különbséget.”

„Ő simán bevállalja, hogy mikor nedves az idő, és talán ki lehet menni slickeken, akkor ki is fog menni slickeken. Ki az első, aki gumit cserél és kockáztat? Mindig Marc. Ő teljesen más. És ez nagyon bevált.”

 

Forráscrash.net