2024. április 23. 22:07
KezdőlapMotoGPHihetetlen, egy jótékonysági esemény miatt keveredett virtuális szájkaratéba a MotoGP versenyzője

Hihetetlen, egy jótékonysági esemény miatt keveredett virtuális szájkaratéba a MotoGP versenyzője

Aleix Espargaró a héten szerepelni fog egy jótékonysági eseményen, ám akadt, aki a közösségi médiában negatívan reagált a hírre. Ez nagyon kiverte a biztosítékot a spanyol versenyzőnél, aki nem fogta vissza magát.

Alighanem mindenki egyetért abban, hogy a jótékonykodás pozitív dolog. Alighanem ezt gondolta Aleix Espargaró is, amikor elvállalt egy ilyen jellegű szereplést. Azonban akadt, aki a hírre reagálva megpróbált belekötni a spanyol pilótába, aki minden bizonnyal jogtalannak érezte a nem is feltétlenül a tárgyhoz kapcsolódó kritikát, ezért visszaszólt a szóban forgó felhasználónak.

Az egész kiindulópontja, hogy az egyszeres futamgyőztes vasárnap részt vesz egy katalán jótékonysági eseményen, amelyen egyébként hozzá hasonlóan többek között az ismert színész-énekes, Antonio Banderas is jelen lesz. A helyi televízióban, illetve rádióban sugárzott, nagy hagyományokkal bíró rendezvényen a szív- és érrendszeri betegségekre hívják fel a figyelmet.

Az eseményről egy helyi hírportál is beszámolt, és a Twitteren megosztott bejegyzésében felsorolta az esemény legismertebb szereplőit, tehát Espargarót is. Az egyik felhasználónak azonban nagyon nem tetszett, hogy a spanyol versenyző neve is ott van, le is írta, hogy miért. „Nem lenne szükség a »La Maratóra« [a rendezvény neve – a szerk.], ha a hozzád hasonló gazdag emberek nem mennének Andorrába, hogy mindenki mással ellentétben elkerüljék az adófizetést” – fogalmazott a bejegyezésében, amelyben megjelölte Espargarót, majd azzal zárta az üzenetet, hogy »képmutató«.

Kétségtelen, hogy Espargaró a miniállamban él, ahol egyébként nemrég éttermet is nyitott. Nyilvánvalóan megoszlanak a vélemények, hogy ez erkölcsileg mennyire helyes, ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ezt miért ilyenkor kell a másik szemére vetni. Vélhetően Espargarónak elsősorban ez esett rosszul, és nem is maradt el a reakció.

„Nekem és a családomnak jogunk van eldönteni, hogy a világ mely pontján élünk – kezdte. – Fogalmad sincs, mennyit segítünk különböző alapítványoknak, illetve olyan ügyekben, mint a »La Marató«. Az apád a képmutató, te s*ggfej.” A kommentelők többsége egyébként inkább Espargaróval értett egyet, vagy legalábbis vitába szállt azzal, aki belekötött.

A 33 éves pilótáról egyébként valóban nem lehet azt állítani, hogy nem segít másokon. Két hete például Kenyába utazott, ahol a biciklizést népszerűsítette a helyiek körében, ahelyett. Ennek keretében kerékpározásra tanította az ottani gyerekeket ahelyett, hogy például nyaralt volna, ahogyan azt a versenyzők többsége teszi ilyenkor.