2024. április 19. 17:52
KezdőlapMoto3Izan Guevara: „A világbajnoki cím a cél”

Izan Guevara: „A világbajnoki cím a cél”

A 17 éves spanyol, Izan Guevara a 2021-es szezonban debütált újoncként a Moto3-as kategóriában, megszerezte első futamgyőzelmét, most pedig a világbajnoki trófeáért hajt.

Bizonyára mindenki emlékszik arra a kaotikus futamra Texasban. Az ominózus nagydíjat Guevara vezette egészen addig, amíg nem szakították félbe a futamot Filip Salac bukása miatt 10 kör megtétele után. Az újraindításnál Guevara a pole pozícióból indult, azonban horrorisztikus bukást szenvedett el, majd a harmadik körben újabb megszakítás következett, amikor Deniz Öncü elindította azt a bizonyos dominót, amiben érintett volt Pedro Acosta, Andrea Migno, valamint Jeremy Alcoba is. A végeredményt azonban az első 10 megtett kör alapján hirdették ki, így bukása ellenére is Guevara lett a futamgyőztes.

A spanyol pilóta a Marca sportnapilapnak beszélt jövőbeli terveiről:
„Abszolút 5-ösre értékelem magam. Volt néhány nagyszerű futamunk, de természetesen hibáztunk is olyan pályákon, ahol jobb eredménnyel kellett volna zárnunk.” – kezdi a GASGAS versenyzője – „Kezdő hibákat vétettem, amiket remélem többet nem fogok elkövetni. Nagyon sokat tanultam és ez a legfontosabb. Nagyszerű szezon lesz a következő, a címért való harc pedig rettentő kiélezett. Rengeteg veterán pilóta van, mint Tatsuki Suzuki, Dennis Foggia, Sergio Garcia vagy Jaume Masia. Biztos vagyok benne, hogy velük harcolhatok majd az első helyek valamelyikéért. A kitűzött cél: a világbajnoki cím megszerzése. Szeretném elhódítani a tisztséget, majd a Moto2-be fellépni, ott 2-3 évet eltölteni. A MotoGP egy álom, amit mindannyian dédelgetünk. Ha egyszer fellépek oda, meglesz az az érzés, hogy ’Wow, igen, megcsináltam’. Remélem, hogy így is lesz.”

Példaképként a fiatal spanyol Marc Marquezt nevezte meg, de felnéz a hozzá hasonló mallorcai pilótákra, mint Miquel Pons, Augusto Fernandez, vagy éppen Joan Mir. Guevara jelenleg otthon keszül a szezonra, rengeteget kerékpározik, motokrosszozik, illetve előszeretettel látogatja az edzőtermet.

Fotó: Izan Guevara Official Twitter