péntek, szeptember 30, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMoto3Acosta: „Nincs kitűzött cél, csak érezzük jól magunkat”

Acosta: „Nincs kitűzött cél, csak érezzük jól magunkat”

A Moto3-ból a középső géposztályba érkező fiatal spanyol úgy robbantott a jerezi privát teszten, ahogy korábban a legkisebb kategóriába jövet is tette. A hét közepén zajló sorozatban a második helyet szerezte meg a kombinált időeredmények alapján.

- Hirdetés -

Pedro Acosta bombaként robbant be a Moto3 mezőnyébe tavaly és olyannyira jól sikerült a bemutatkozó éve, hogy rögtön el is hódította a világbajnoki címet. A 17 éves versenyző menetelése természetesen ezzel nem ér véget, hiszen a Moto2-es géposztály meghódítása most a cél számára, de mindez úgy, hogy örömét lelje benne.

A spanyol pilóta 149 kört tett meg a tesztnapok alatt, a csütörtöki kifutást meg is nyerte, a kombinált időeredmények alapján pedig második helyezést ért el, alig 0,003 másodperccel lemaradva Ai Ogura mögött.

- Hirdetés -

Acosta a következő gondolatokat fogalmazta meg a Jerezben töltött két nappal kapcsolatban, szavait a Speedweek. com idézi:
„Nagyszerű teszt volt, nagyon sok kört tettünk meg. Fontos volt számunkra, hogy megértsük, hol kell javulnunk és hol nem. A Moto2-es gépre történő váltás nagyon jól sikerült, jól érzem rajta magam, érzem a különbséget mind a gumik, mind pedig a motor méretét tekintve. Nem is beszélve a sebességről. Nem tűztünk ki konkrét célt erre a szezonra. Portimaóban ezen az úton fogunk tovább haladni, mivel az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat, ha a pályára gurulunk.”

Fotó: MotoGP Media