2024. április 20. 15:48
KezdőlapMoto3García: Meg kellett próbálnom

García: Meg kellett próbálnom

A GASGAS Aspar csapat versenye felemásra sikeredett, egyik szemük sír, a másik nevet. Míg Izan Guevara az élen állva feladni kényszerült a versenyt technikai probléma miatt, addig csapattársa, Sergio García felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Az argentin versenyhétvége kaotikus kezdete után a 29 Moto3-as versenyző tökéletes körülmények között gurulhatott a 4,806 kilométeres Termas de Río Hondo aszfaltcsíkjára.

A kvalifikáció szinte tökéletesen alakult a GASGAS versenyzőpárosa számára. Sergio García behúzta a pole pozíciót, spanyol honfitársa, Izan Guevara pedig a japán Ayumu Sasaki mögött a harmadik rajtkockából várhatta a futamot.

A két GASGAS-pilóta rögtön a rajt után el tudott húzódni a mezőny többi tagjától, Guevara pedig az élen diktálta a tempót. Az ifjú Guevara a kilencedik körig vezetett, ám ekkor egy defekt miatt kénytelen volt idejekorán kiállni a versenyből.

Az utolsó körökben izgalmas küzdelem alakult ki García, és a 11. helyről felzárkózó bajnokaspiráns Dennis Foggia között, amelyben García végül az utolsó előtti kanyarban egy merész előzéssel diadalmaskodni tudott és megszerezte a futamgyőzelmet.

Szoros befutó Argentína
Sergio García a győzelem pillanatában Fotó: MotoGP Media

„Hihetetlen, hogy itt szereztem meg ezt a győzelmet”mondta García. „Nehéz verseny volt számomra. Az elején nem volt jó érzésem a motorral kapcsolatban, de ez javult. A verseny utolsó köre elképesztő volt. Az utolsó kanyarokban becsuktam a szemem és azt mondtam magamnak: Csak meg kell próbálnom.”

Így örültek a csapattal a győzelem után:guevara

Ötödik nagydíjgyőzelmével az élre ugrott a tabellán is, 4 ponttal előzi meg a Leopard Racing versenyzőjét, Dennis Foggiát. A spanyol csapattársa, Guevara foglalja el jelenleg a harmadik pozíciót összetettben.