szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMoto3García: Meg kellett próbálnom

García: Meg kellett próbálnom

A GASGAS Aspar csapat versenye felemásra sikeredett, egyik szemük sír, a másik nevet. Míg Izan Guevara az élen állva feladni kényszerült a versenyt technikai probléma miatt, addig csapattársa, Sergio García felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

- Hirdetés -

Az argentin versenyhétvége kaotikus kezdete után a 29 Moto3-as versenyző tökéletes körülmények között gurulhatott a 4,806 kilométeres Termas de Río Hondo aszfaltcsíkjára.

A kvalifikáció szinte tökéletesen alakult a GASGAS versenyzőpárosa számára. Sergio García behúzta a pole pozíciót, spanyol honfitársa, Izan Guevara pedig a japán Ayumu Sasaki mögött a harmadik rajtkockából várhatta a futamot.

A két GASGAS-pilóta rögtön a rajt után el tudott húzódni a mezőny többi tagjától, Guevara pedig az élen diktálta a tempót. Az ifjú Guevara a kilencedik körig vezetett, ám ekkor egy defekt miatt kénytelen volt idejekorán kiállni a versenyből.

Az utolsó körökben izgalmas küzdelem alakult ki García, és a 11. helyről felzárkózó bajnokaspiráns Dennis Foggia között, amelyben García végül az utolsó előtti kanyarban egy merész előzéssel diadalmaskodni tudott és megszerezte a futamgyőzelmet.

Szoros befutó Argentína
Sergio García a győzelem pillanatában Fotó: MotoGP Media

“Hihetetlen, hogy itt szereztem meg ezt a győzelmet”mondta García. “Nehéz verseny volt számomra. Az elején nem volt jó érzésem a motorral kapcsolatban, de ez javult. A verseny utolsó köre elképesztő volt. Az utolsó kanyarokban becsuktam a szemem és azt mondtam magamnak: Csak meg kell próbálnom.”

Így örültek a csapattal a győzelem után:guevara

Ötödik nagydíjgyőzelmével az élre ugrott a tabellán is, 4 ponttal előzi meg a Leopard Racing versenyzőjét, Dennis Foggiát. A spanyol csapattársa, Guevara foglalja el jelenleg a harmadik pozíciót összetettben.