2024. április 18. 08:16
KezdőlapMoto3Supermotóban is nagyot megy a legjobb Moto3-újonc Moreira

Supermotóban is nagyot megy a legjobb Moto3-újonc Moreira

Supermoto-világbajnoki futamon indult szabadkártyásként a Moto3 jelenlegi legjobb újonca, Diogo Moreira. És rögtön nyert is.

Diogo Moreira egyelőre nem tudott még nyerni a Moto3-ban, de teljesítménye így is feljogosítja arra, hogy jelen állás szerint ő legyen a kategória legjobb újonca. A brazil motoros legjobb eredménye egyelőre két hatodik hely Katarból és Argentínából. Emellett viszont mégis vb-futamgyőztesnek mondhatja már magát, igaz, egy jelentősen eltérő műfajban.

Moreira a 2022-es Supermoto-világbajnokság második futamán, Spanyolországban törölte fel a padlót a mezőnnyel: a 18 éves motoros pole-pozíciót és két győzelmet szerzett. Ezt már elég volt egy második hellyel megtoldania az összetett győzelemhez. Az SGR Grau Racing motorosaként az első futamon a pole-ból indulva egy rendkívül magabiztos, 11 másodperces sikerrel kezdett Alcarrasban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Diogo Moreira (@diogomoreira_10) által megosztott bejegyzés

A két vasárnapi verseny sem alakult rosszul számára. A ‘FastRace’ során összejött az újabb győzelem, megint imponáló magabiztossággal, hat másodperces különbséggel. Moreira aztán közel járt a mesterhármashoz, hiszen megindult a harmadik futamon is, de azt végül nem nyerte meg. A 4. körben ugyanis elkövetett egy hibát, elesett, és bár vissza tudott ülni a motorra, a győzelemre nem volt esélye. A felzárkózás ezzel együtt kiválóan sikerült, hiszen megelőzte például a vb-címvédőt is, végül másodikként intették le.

Diogo Moreira a Moto3-as tabellán jelenleg tizenegyedik helyen áll 32 szerzett ponttal. A második legjobb újonc, Daniel Holgado négy pozícióval és kilenc ponttal lemaradva követi őt.

ForrásMotoGP