2024. április 25. 13:50
KezdőlapMoto3Sasaki: Minden egyes nap áldozatot követel

Sasaki: Minden egyes nap áldozatot követel

Max Biaggi nem is kívánhatott volna szebb születésnapi ajándékot annál, mint hogy versenyzője, Ayumu Sasaki futamgyőzelemmel zár Assenben.

A japán pilóta nemcsak, hogy a pole pozícióból kezdhette a holland futamot, de egy rendkívül taktikus versenyzéssel meg is nyerte azt. Sasaki eddig 95 nagydíjon indult, de egészen a múlt hétvégi asseni versenyig nem sikerült nyernie. Győzelmének időpontha pedig egybeesett csapatfőnöke, Max Biaggi születésnapjával.

Sasaki számára hosszú út vezetett a sikerig, ugyanis számos sérülésen van túl a fiatal pilóta. Mugellóban agyrázkódást, illetve kulcscsonttörést szenvedett a második szabadedzésen elszenvedett bukásának következtében. A 21 éves versenyzőnek így ki kellett hagynia a barcelonai futamot, és csak Sachsenringen térhetett vissza.

„Minden egyes nap áldozatot kell hozni a célért, hogy egy-egy futam végül felszabadítson. Ez a szezon eddig rendkívül nehéz volt, de nem csak a sérülések miatt. Ez a győzelem nem csak nekem szól, hanem annak a rengeteg embernek, aki végig mellettem állt. Remélem, hogy a szezon második felében hasonló kiváló eredményeket érhetek majd el.” – nyilatkozta Sasaki.