2024. április 19. 04:58
KezdőlapMoto3Masiá: A szezon nagyon hosszú, nem pihenhetünk

Masiá: A szezon nagyon hosszú, nem pihenhetünk

A Red Bull KTM Ajo versenyzője, Jaume Masiá erősen szerepelt a Moto3-as versenyeken Austinban, Portimaóban, Jerezben és Le Mans-ban. Sok hétvégén nem szerzett pontot. Melyik lesz a tendencia vajon?

A 2022-es Moto3-as szezon Masiá számára Katarban egy balesettel kezdődött. Mandalicában a KTM versenyzője a 7. helyen végzett, de Argentínában ismét nem jutott világbajnoki pont a spanyolnak. Andrea Mignóval történt ütközése után feladta a versenyt.

Ezután a 21 éves versenyző begyújtotta a rakétákat: győzött Austinban, második lett Portimaóban, harmadik Jerezben és majd újabb győzelem következett Le Mans-ban. Masiá bajnoki címre esélyes pilótává vált, de a következő négy futam ismét csalódással végződött. A spanyol egy interjúban beszélt az elszalasztott esélyekről és az év hátralévő részében való bizakodásról.

Hogyan álltál hozzá a második évedhez a Red Bull KTM Ajo csapatnál?
„Idén jobban mennek a dolgok. Ez a második szezonom a csapatnál, és ez megkönnyíti a dolgomat. Már nem kell alkalmazkodnom semmihez, mert jobban ismerem a csapatot és a motort.”

A tavalyihoz képest megtartottad ugyanazt a stratégiát?
„Ebben az évben ugyanazon a vonalon folytattuk a munkát, mint ahogyan azt 2021-ben elkezdtük. Most már pontosan tudjuk, hol vagyunk erősek, és hol kell még többet dolgoznunk. A Moto3-as bajnoki címért akarunk harcolni, így minden munkánk erre összpontosul.”

Idén eddig két győzelmet és két további dobogós helyezést értél el. Mit gondolsz, hogyan alakult számodra a szezon első fele?
„Többször is nyerhettünk volna. Néha nem volt szerencsénk. Néhány versenyen jobb eredményeket is elérhettünk volna, több dobogós helyezéssel és néhány győzelemmel. Elégedett vagyok az eddigi szezonnal, jól haladunk. Bízom benne, hogy további jó eredményeket fogunk elérni.”

Melyik aspektusban érzed magad a legerősebbnek?
„Idén jobban ismerem a csapatot és a motort. Ez azért fontos, mert mindent megkönnyít. Ezekkel az eredményekkel összességében az ötödik helyen állunk, de tudjuk, hogy még jobbak is lehetünk. Fontos, hogy ugyanígy folytassuk, mert az eredmények jönni fognak.”

Milyen pontokon szeretnél javítani a Moto3-as szezon második felében?
„Úgy gondolom, hogy néhány részleten javítanunk kell, különösen a rajtjainkon és az első körökön. Sok versenyen voltunk elöl, és az élcsoportban harcoltunk, tudjuk, hogy van bennünk potenciál, és versenyezhetünk a világbajnoki címért.”

Mik a céljaid a hátralévő versenyekre?
„Minden futamot a lehető legjobb pozícióban szeretnénk befejezni. Két győzelemmel mentem a nyári szünetre, de tudom, hogy az eredmények nem tükrözik az erős munkánkat. Ezért még aprólékosabban fogjuk megközelíteni a hétvégéket, péntektől kezdve mindent beleadunk, és az utolsó kilenc futamon a dobogós helyezésekért és a győzelmekért fogunk küzdeni.”

Hogyan töltöd a nyári szünetet?
„Ezt a szünetet arra használom, hogy egy kicsit jobban regenerálódjak, de már újra edzésben vagyok. A szezon idén nagyon hosszú, nem pihenhetünk. Mindazonáltal az is fontos, hogy egy kicsit kikapcsoljunk, hogy utána feltöltődve térjünk vissza az idény második felére.”