2024. március 28. 13:30
KezdőlapMoto3Herrera csajos környezetben Aragónban

Herrera csajos környezetben Aragónban

A MotoE-ben szereplő Maria Herrera szabadkártyás lehetőséget kapott Aragóniai Nagydíjon a Moto3-as mezőny tagjaként.

Maria Herrera a MotoE világbajnokság kezdete óta versenyez az elektromos motoros versenysorozatban. Legjobb eredménye 2019-es Misanóból származik, amikor az Energica motorral az 5. helyet szerezte meg. Összesen 30 MotoE-futamon indult, az idei világbajnokság döntőjét a jövő hétvégén Misanóban rendezik meg.

A 26 éves versenyző két héttel később Aragónban ünnepli visszatérését a Moto3-as világbajnokságban. Herrera a spanyolországi pályán az Angeluss MTA csapat KTM-jén fog versenyezni. Ennek a csapatnak az a különlegessége, hogy a csapat tagjai mind nők. Herrera így öt év után tér vissza a Moto3-ba.

Az Aurora Angelucci által indított ambiciózus projekt, amelynek célja a nők motorozásban való jelenlétének elősegítése és a nemek közötti távolság csökkentése a versenyzésben, most hivatalosan is elindul egy nagyon fontos első kezdeményezéssel a versenypályán.

„Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek a projektnek, és hogy idén egy kizárólag női csapattal versenyezhetek szabadkártyával.” – magyarázta Herrera.

„Úgy gondolom, hogy az Angeluss csapat fő célja, hogy segítse a jövő versenyzőit.”

„Gyorsan elfogadtam ezt a lehetőséget. A 100%-ban női csapat egy olyan kezdeményezés, amely azonnal felkeltette a figyelmemet. Hihetetlen élmény lesz, amely során feleleveníthetem a régi Moto3-as napjaimat.”