2024. április 24. 22:56
KezdőlapMoto3Misano: Foggia révén hazai elsőség a Moto3-ban délelőtt

Misano: Foggia révén hazai elsőség a Moto3-ban délelőtt

A MotoGP San Marinó-i Nagydíján Dennis Foggia volt az, aki a leggyorsabban körbetalált péntek délelőtt Misano aszfaltcsíkján, az FP1 során.

Nem sikerült túl jól Dennis Foggia előző hétvégéje Ausztriában, az olasz ugyanis csak tizenkettedik lett Spielbergben. A futamot Ayumu Sasaki nyerte, aki ezzel közel is zárkózott hozzá. Eközben az élen álló spanyol páros, García és Guevara meglógtak tőle.

Jól kezdte az FP1-et az edzéseken immár tendenciózusan rendkívül erős brazil Diogo Moreira, a gyakorlás elején konkrétan a legjobb idő volt az övé. Rögtön délelőtt nem maradtunk bukás nélkül, azt ráadásul a tabella ötödik helyezettje, az idén már két futamot is nyerő Jaume Masià követte el.

Masià bukása:

Vb-esélyeshez méltóan kezdte a pénteket Izan Guevara is, voltak pillanatok, amikor ő állt az időmérés legelején. Az FP1 végén úgy nézett ki, Ayumu Sasaki lehet az, aki az élen zárja a gyakorlást egy 1:42.306-os idővel, ezt viszont később elvették tőle. Így a nála bő egy tizeddel lassab Foggia volt az, aki hivatalosan az élen zárta az első szabadedzést.

Az első edzés végeredménye

Ezen az eredménylistán még Ayumu Sasaki szerepel az élen, később viszont, ahogy erről fentebb is szó esett, elvették a legjobb körét.

ForrásMotoGP