2024. március 28. 21:36
KezdőlapMoto3Red Bull KTM Tech3 csapata is teljes a Moto3-ban

Red Bull KTM Tech3 csapata is teljes a Moto3-ban

A Red Bull KTM Tech3 bejelentette új Moto3-as felállását a következő szezonra. A 2021-es két közös futam után Daniel Holgado hivatalosan is a Tech3 versenyzője lesz, míg a fiatal olasz Filippo Farioli debütál a kategóriában.

A spanyol Daniel Holgado második szezonját kezdi meg a Moto3-as világbajnokságban 2023-ban. A 2021-es FIM Junior világbajnok és a 2021-es Red Bull MotoGP Rookies Cup harmadik helyezettje  lenyűgöző újonc szezont teljesít az osztályban, már egy pole pozíciót és egy dobogós helyezést ért el. Miközben első szezonját a lehető legjobban szeretné befejezni, a következő szezonban a dobogós helyekért, győzelmekért és a bajnoki címért szeretne harcolni.

Az olaszországi Bergamóból származó, tizenhét éves Filippo Farioli 2023-ban debütál a Moto3-as világbajnokságban. A fiatal olasz jelenleg a FIM Junior Világbajnokságban és a Red Bull MotoGP Rookies Cupban is versenyez. Gyakran az élmezőnyben csatázik, jelenleg negyedik a FIM Junior Világbajnokság összesített tabelláján, miután megnyerte a legutóbbi futamot Misanóban. A fiatal tehetség célja, hogy gyorsan tanuljon az újonc éve során. A Red Bull KTM Tech3 tapasztalt csapata fogja őt támogatni.

Daniel Holgado:

„Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a következő szezonban a Red Bull KTM Tech3 családhoz csatlakozhatok, ezért szeretném megköszönni Hervé Poncharalnak és a KTM-nek is, hogy ezt lehetővé tették. Szeretnék dobogós helyekért, győzelmekért és a bajnoki címért harcolni, így alig várom, hogy csatlakozhassak ehhez a csapathoz a következő szezonban.”

Filippo Farioli:

„Nagyon boldog vagyok, hogy a 2023-as szezonban a Red Bull KTM Tech3 csapatához csatlakozhatok. Ez az első alkalom a pályafutásom során, hogy ilyen lehetőséghez jutok, és a következő szezonban a maximumot akarom kihozni ebből a csapatból. Idén jó munkát végeztem a FIM Junior Világbajnokságban, valamint a Red Bull MotoGP Rookies Cupban, így úgy érzem, készen állok a Moto3-as világbajnokságba való átugrásra. Tanulni fogok, fejlődni, és remélhetőleg jövőre nagyszerű eredményeket érhetünk el együtt.”

Hervé Poncharal – Tech3 KTM Racing csapatfőnök

„Nagy örömmel jelentjük be a 2023-as Moto3-as felállásunkat. Daniel Holgado és Filippo Farioli velünk lesz a következő szezonban, és én nagyon boldog vagyok, hogy velünk versenyeznek. Először is, izgatottan üdvözlöm Danit újra. Néhány versenyen át a mi versenyzőnk volt, de aztán különböző okok miatt elvesztettük őt. Mindig hittünk benne, és jelenleg egy fantasztikus újonc szezont teljesít, és ma meg is szerezte első dobogós helyezését. Szeretném, ha a következő szezonban dobogós helyekért és győzelmekért harcolnánk, és biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog, hiszen ő egy nagyon tehetséges versenyző, ráadásul egy igazi úriember.

Az olasz Filippo Farioli fogja kiegészíteni a Moto3-as világbajnokság újonc szezonjában a felállásunkat. Hihetetlen fejlődést mutatott 2022 második felében a FIM Junior Világbajnokságban, ahol éppen most nyerte meg a legutóbbi versenyt Misanóban. Emellett a Red Bull MotoGP Rookies Cupban is, ahol gyakran az élmezőnyben szerepel. Ő egy nagyon érdekes, élettel teli gyerek, és biztos vagyok benne, hogy be fog illeszkedni a családunkba. Szeretnénk megköszönni a KTM-nek és a Red Bullnak a folyamatos támogatást, és már alig várjuk a 2023-as szezont.”