2023. február 07. 13:43
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMoto2Biaggi alulmaradt Öttllel szemben

Biaggi alulmaradt Öttllel szemben

Peter Öttl, az új Liqui-Moly Husqvarna Moto3 csapat menedzsere úgy véli, hogy a világbajnoki negyedik helyezett Ayumu Sasaki 2023-ban megnyerheti a bajnoki címet.

Peter Öttl 2016 óta vezet saját csapatot a Moto3-as világbajnokságban. A 2018-as szezont követően közös vállalkozásban állapodott meg Max Biaggival. 2020 óta minden évben legalább egy diadalt ünnepelhettek, sőt, 2020-ban Arón Canettel három győzelmet is – ahogyan 2022-ben Ayumu Sasakival (2) és John McPhee-vel (1) is.

Öttl és Biaggi azonban a folyamatos sikerek ellenére eltávolodtak egymástól, így a bajor csapatalapító a memmingeni Liqui Moly Intact csapattal szövetkezett, amely 2023-ban először indul a Husqvarnával, és először mindkét kis vb-kategóriában.

A Max Biaggitól való elválás, aki magát a csapat jogos tulajdonosának tartotta, döcögős volt és hónapokig elhúzódott. Biaggi már a március végi jerezi hétvégén közölte Öttllel, hogy a 2023-as versenycsapatot német társa nélkül szeretné vezetni. Az IRTA és a Dorna azonban Peter Öttlt tekintette a csapat tulajdonosának, és neki ítélte oda a két helyet. Már csak a finanszírozást kellett biztosítani.

Biaggi és Öttl viszonya többször is elmérgesedett, hiszen az 53 éves római a nyári szünetben, júliusban ragaszkodott ahhoz, hogy Sasakival szerződést hosszabbítsanak, miután Assenben győzött. Öttl azonban még azt is felajánlotta neki, hogy az Intact csapatnál versenyezzen a Moto2-es világbajnokságon.

“Sasaki elvileg fel akart lépni a Moto2-be, ha egy jó lehetőség kínálkozik. Ha ez nem jönne össze, akkor maradna velünk a Moto3-ban. Tisztázta a lehetőségeit, és láthatóan nem talált semmit, ami meggyőzte volna. Ezután viszonylag egyértelmű volt, hogy velünk és a Husqvarnával marad.” – kezdte Öttl.

“Számomra mindig is biztos volt, hogy vele fogjuk folytatni. 2021-ben a hatodik hely sikerült volna neki az összesítésben, ha a sérülése nem jön közbe. Nem sok hiányzott az ennél jobb eredményekhez sem. Ezért volt számomra nagyon jó választás 2022-re. Azt hiszem, Ayumu elismeréssel adózott nekünk, amiért már korán bíztunk a képességeiben, amikor még nem volt akkora érdeklődés a többi csapat részéről.”

“Ayumu számomra a világbajnokság egyik favoritja.”

“Az edzések során következetesen dolgozik a versenyre való beállításokon. Ezt egyedül is képes megoldani. Megtanulta, hogy ha ez nem elég a dobogóhoz, akkor haza kell hoznia egy negyedik vagy ötödik helyet. A következetesség a bajnoki cím megszerzésének előfeltétele. Auymu idén több hibát is elkövetett. Arra számítok, hogy ha most megteszi azt az utolsó kis lépést, akkor valóban harcba szállhat a bajnoki címért.”