szombat, október 1, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoEAegerter következő állomása Assen, MotoE

Aegerter következő állomása Assen, MotoE

Egy hónapos szünet után Assenben folytatódik a MotoE világbajnokság. Dominique Aegerter 29 pontos előnnyel és nagy önbizalommal érkezik a holland TT-re.

- Hirdetés -

Dominique Aegerter áprilisban kettős győzelmet ünnepelhetett Assenben – igaz, a Supersport világbajnokságon. A svájci versenyző a következő hétvégén a Yamaha R6-ról visszavált az elektromos Energica Ego Corsára.

“Assenben már idén egyszer sikeres voltam a Supersport-világbajnokságon, két győzelemmel. A Supersportban az elmúlt hét versenyt megnyertem. Fitt vagyok, mentálisan és fizikailag is jó szinten állok” hangsúlyozta Aegerter. “Assenben rengeteg rajongóm van, természetesen a Ten Kate csapat révén is. Már nagyon várom ezt a pályát.”

- Hirdetés -

A 2021-es asseni MotoE futamon azonban nem a tervek szerint alakultak a dolgok: “Tavaly sajnos nem volt szerencsém, hibáztam az első körben. A sikánban rámentem a fehér vonalra, és elestem. Idén biztosan nem fogom ezt újra elkövetni.”

Az Intact versenyzője ebben a világkupa-szezonban eddig hat versenyen ötször állt a dobogón, kétszer győzött. “Pozitív energiával és 29 pontos előnnyel érkezem Assenbe a világbajnoki tabellán.”

Aegerter így folytatta: “Természetesen én is figyelemmel kísértem az Intact GP csapatát az elmúlt hetekben, és szorítottam Marcel futamán a Sachsenringen. Nagyon örülök, hogy újra láthatom a csapatom. Felépültem és eredményesen edzettem. Svájcban nagy meleg van. Remélem, hogy Assenben az időjárás jobb lesz az előrejelzéseknél, és megfelelő körülmények között kezdhetjük meg a hétvégét. Természetesen megpróbálok majd a szombati és vasárnapi két futamon a dobogóért harcolni, és növelni az előnyömet.”