2024. április 24. 17:43
KezdőlapMotoEAegerter következő állomása Assen, MotoE

Aegerter következő állomása Assen, MotoE

Egy hónapos szünet után Assenben folytatódik a MotoE világbajnokság. Dominique Aegerter 29 pontos előnnyel és nagy önbizalommal érkezik a holland TT-re.

Dominique Aegerter áprilisban kettős győzelmet ünnepelhetett Assenben – igaz, a Supersport világbajnokságon. A svájci versenyző a következő hétvégén a Yamaha R6-ról visszavált az elektromos Energica Ego Corsára.

„Assenben már idén egyszer sikeres voltam a Supersport-világbajnokságon, két győzelemmel. A Supersportban az elmúlt hét versenyt megnyertem. Fitt vagyok, mentálisan és fizikailag is jó szinten állok” hangsúlyozta Aegerter. „Assenben rengeteg rajongóm van, természetesen a Ten Kate csapat révén is. Már nagyon várom ezt a pályát.”

A 2021-es asseni MotoE futamon azonban nem a tervek szerint alakultak a dolgok: „Tavaly sajnos nem volt szerencsém, hibáztam az első körben. A sikánban rámentem a fehér vonalra, és elestem. Idén biztosan nem fogom ezt újra elkövetni.”

Az Intact versenyzője ebben a világkupa-szezonban eddig hat versenyen ötször állt a dobogón, kétszer győzött. „Pozitív energiával és 29 pontos előnnyel érkezem Assenbe a világbajnoki tabellán.”

Aegerter így folytatta: „Természetesen én is figyelemmel kísértem az Intact GP csapatát az elmúlt hetekben, és szorítottam Marcel futamán a Sachsenringen. Nagyon örülök, hogy újra láthatom a csapatom. Felépültem és eredményesen edzettem. Svájcban nagy meleg van. Remélem, hogy Assenben az időjárás jobb lesz az előrejelzéseknél, és megfelelő körülmények között kezdhetjük meg a hétvégét. Természetesen megpróbálok majd a szombati és vasárnapi két futamon a dobogóért harcolni, és növelni az előnyömet.”