2024. április 26. 07:13
KezdőlapMotoEAegerter: A cél, hogy tovább növeljük az előnyt

Aegerter: A cél, hogy tovább növeljük az előnyt

Dominique Aegerter számára a spielbergi MotoE-hétvége nagyon fontos, hiszen szeretné megalapozni első bajnoki címét. Ausztria után még 50 pontot lehet szerezni.

A 2022-es év nyolc futamán hét olyan versenyző volt, aki már legalább egyszer dobogóra állt. Dominique Aegerter, a Dynavolt Intact GP versenyzője majdnem minden futamon az első háromban végzett, csak a második, jerezi versenyen lett negyedik. Összesen 158 pontot gyűjtött idén, és három futamot nyert.

A Red Bull Ringen megrendezésre kerülő Osztrák GP előtt a svájci versenyző – aki a Supersport világbajnokság összesített tabelláját is vezeti – 31,5 pontos előnnyel áll Eric Granado előtt. Aegerter tavaly Spielbergben Lukas Tulovic és Granado mögött a harmadik helyen végzett.

„Végre jön a következő forduló a MotoE-ben! Majdnem két hónap kihagyás után már alig várom Spielberget és azt, hogy újra találkozzak a Dynavolt Intact GP csapattal” – mondta boldogan Aegerter. „Az ausztriai pálya fekszik nekem, és tavaly végül is egy harmadik helyet tudtunk hazahozni. Most az első kanyar után egy új sikán következik, ami biztosan érdekes lesz, hiszen ez mindenki számára újdonság.”

Aegerter hozzátette: „Az elmúlt hetekben sikerült regenerálódnom, sokat edzettem, de néhány Supersport-futamot is teljesítettem. Most 31,5 pontos előnnyel utazom Ausztriába a kupában, és természetesen az a célunk, hogy ezt tovább növeljük, és a dobogóért harcoljunk. De előtte még jó edzésekre, de szombati és vasárnapi futamok előtt erős kvalifikációra van szükségünk.”

Bár a svájci nem a rekordoknak él, viszont amennyiben Aegerter meg tud nyerni egy futamot ezen a hétvégén, akkor Matteo Ferrarival egy szintre kerül győzelmek tekintetében, hiszen akkor mindketten hat győzelemmel állnának a MotoE történetében. Egy második győzelemmel a korábbi Moto2-es versenyző a második helyre érne fel az élmezőnyben. A legtöbb győzelemmel Granado rendelkezik, aki eddig nyolcszor diadalmaskodott az elektromos világkupa sorozatban.