hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPDovizioso szárnyai alá venné Bindert

Dovizioso szárnyai alá venné Bindert

A WithU Yamaha RNF csapat két pilótája, Andrea Dovizioso és Darryn Binder úgy véli, jól kijönnek majd, és számíthatnak egymás támogatására.

- Hirdetés -

Mindenki számára meglepő hír volt, amikor kiszivárgott, hogy a Moto3-as Darryn Binder a Moto2-t kihagyva azonnal a GP-be igazol, mint azt korábban Jack Miller is tette. Számos kritika érte a 24 éves versenyzőt, mivel a legkisebb kategóriában is csak egy győzelemmel jeleskedett. Hatalmas kockázatot vállal a fiatal dél-afrikai, az már biztos. Szerencséjére egy nagyon tapasztalt pilóta foglal majd helyet a boksz másik oldalán, aki nem más, mint Andrea Dovizioso. Az olasz 15. szezonját kezdi a MotoGP-ben, igazi veteránnak számít, emellett ő a mezőny legidősebb tagja. Három alakommal szerezte meg hajszálhíján a királykategóriás világbajnoki címet, szóval ha valaki tudja mi zajlik a MotoGP-ben, az mindenképpen Dovizioso.

A fiatal újoncot rengetegen kritizálták döntése miatt, de csapattársa nem tartozik közéjük. Dovi a következőképp nyilatkozott Binderről, szavait a Speedweek.com idézi:
„Abszolút nyitott vagyok. Szinte minden versenyzővel kijövök, és nyilván vele is fogok beszélgetni, ha a tanácsomat szeretné hallani. Úgy gondolom, már megmutatta, hogy rendelkezik a kellő sebességgel és kihasználta a kínálkozó lehetőséget. Mellette fogok állni, ha segítségre van szüksége, és elégedett vagyok azzal a ténnyel, hogy vele oszthatom meg az istállót.”

Binder természetesen reagált csapattársa szavaira:
„Úgy gondolom, ha azon múlik, hogy megtaláljuk a helyes beállítást, Dovi a legmegfelelőbb beszélgetőpartner. A csapatomban van, ugyanúgy egy Yamahán ül és rengeteg tapasztalattal rendelkezik. A bátyám, Brad ebben a tekintetben nem jó tanácsadó, mivel egy másik motoron ül és ez nem válik hasznomra. Nagyon örülök annak, hogy Andreával oszthatom meg a boxomat, aki egy nagyon tapasztalt pilóta és sok segítséget fogok tőle kapni.”

Fotó: WithU Yamaha RNF MotoGP Team