2023. január 31. 08:25
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPOliveira: „Szeretném megtalálni az egyensúlyt”

Oliveira: „Szeretném megtalálni az egyensúlyt”

Az újdonsült apuka, Miguel Oliveira hullámzó szezont tudhat maga mögött. Volt, hogy kimagasló helyezéseket ért el, de volt, hogy a pontszerzésért harcolt. A 2022-as idénytől jobb eredményeket vár.

Miguel Oliveira a tavalyi idényben képes volt három egymást követő futamon is dobogóra állni. Ezek közül az egyik helyezés a pódium legfelső foka volt Barcelonában. Az említett futamok alatt összesen 75 pontot gyűjtött, ami nagyszerű teljesítmény erre a periódusra nézve. A szezon többi versenye azonban nem igazán sikerült várakozásaihoz mérten, így a világbajnoki pontversenyt a 14. helyen zárta. A 27 éves portugál hullámzó idényében a Red Bull Ringen elszenvedett bukása már csak hab volt a tortán. Hatalmasat esett az első szabadedzésen, jobb keze megsérült.

A fiatal pilóta azonban nem adja fel, mindent megtesz, hogy a 2022-es év az ő éve legyen. Oliveira szavait a Speedweek.com idézi:
„Tavaly sikerült nagy lépést tennünk előre, de a sérülésem miatt a szezon második fele nagyon nehéz volt számomra. Hiányzik az állandóság a teljesítményemből, amin idén mindenképpen szeretnék javítani. Nem egyszerű a határon menni és közben arra gondolni, hogy be tudd fejezni a versenyt. A második osztrák és misanói futamon tudtam volna jó eredménnyel zárni, csak sajnos nem értem célba. Ha képes lettem volna minden versenyen pontot szerezni, akkor a szezon egész másképp alakult volna számomra. A tavalyi évben az eredményeim vagy nagyon jók, vagy nagyon rosszak voltak. Szeretnék egyensúlyt teremteni. Ha nem is érzem jól magam a motoron, egy átlagos teljesítményt hoznom kell. Ez természetesen egyszerűnek hangzik elméletben, ezért fontos, hogy otthon érezzem magam a motoron.”

A téli szezon nem csak pihenést hozott a fiatal portugál számára, hanem novemberben megszületett kislánya is. Életvitele ezáltal jelentősen felborult:
„Az edzésekre és a pihenésre szánt idő teljesen megváltozott, de megtaláltam az egyensúlyt, és sok időt tölthetek a feleségemmel és a kislányommal. Ez volt az elsődleges cél, mivel a szezon nagyon kimerítő lesz. Eddig jól halad minden, az edzések a terveim szerint alakultak. Nagyon sok kört tudtam megtenni a pályán és úgy érzem, kész vagyok. Jövő héten folytatódik az utazás. Remélem Malajziában is jó teszteredményt könyvelhetünk el. Összesen 5 edzésnapunk van a szezonkezdésig, de különböző okok miatt is bizakodó vagyok. Az, hogy az előző idény nehéz volt, azt jelenti, hogy az idei biztosan jobb lesz, szóval optimista vagyok. Ezen kívül vannak technikai változások a motoron, új részei vannak, és úgy véljük, ezek sokat hozzá fognak tenni a sebességhez és az állandó jó eredményekhez. Öt tesztnap – ebből 3 egy teljesen új pályán – valószínűleg nem lesz elég mindenre. Ami kimarad, azt majd a versenyeken kell megoldanunk azért, hogy számomra és a csapat számára is a legjobb versenygépet állítsuk össze.”

Fotó: KTM Press