2024. április 23. 13:27
KezdőlapMotoGPÍme a 2022-es Pramac Ducati – Több fehér és kék (Fotók +...

Íme a 2022-es Pramac Ducati – Több fehér és kék (Fotók + Videó)

A korábbiakhoz képest próbáltak a Pramac Racingnél némiképp beújítani a színösszeállítást tekintve, melynek eredményeként a piros mellett több fehér és egyben kék kapott helyet az elsőszámúnak nevezhető szatellit Ducati alakulat motorjain.

Versenyzőpárost illetően a Pramac-nál sem történt változás 2022-re, hiszen a rutinos Johann Zarco és az idén immáron másodéves Jorge Martin húzzák majd a gázt az istálló versenygépein. Az előzetes hírek szerint mindketten ugyanúgy gyári motort kapnak majd, mint a Ducati hivatalos csapatának pilótái (Bagnaia és Miller), amely egyébként már 2021-ben is így volt. Az elmúlt évi teljesítménye nyomán Jorge Martinnal ebben az évben a legtöbben már komoly kihívóként számolnak a világbajnoki címet illetően, míg Zarco esetében többek között a tekintélyes mennyiségű rutin az, ami sikereket hozhat a 31 éves francia számára. Ne felejtsük el például, hogy bár Zarco 2017 óta versenyez a királykategóriában, a kétszeres Moto2-es világbajnoknak továbbra sincs futamgyőzelme a legnagyobbak között, mégis tavaly év elején az első hét verseny során négy második helyet is szerzett, melynek köszönhetően a szezon első felében tulajdonképpen harcban volt a bajnoki címért.
Martin tavaly újoncként egy hatalmas bukás (a szezon harmadik hétvégéjén Portimaóban) és egyben sérülés hátráltatta, ami miatt négy (!) nagydíjat is ki kellett hagynia, majd pedig három futamba telt neki, mire ismét felvette a ritmust. Ausztriában aztán egy győzelemmel és egy harmadik hellyel mutatta meg, hogy ott a helye a legnagyobbak között, de azt se felejtsük el, hogy  Katarban, élete második MotoGP futamán már szerzett egy harmadik pozíciót is. A legtöbben Ducati dominanciával számolnak a MotoGP 2022-es szezonjában, amely ha valóban így lesz, akkor alighanem a Pramac Racing motorjai is versenyzői is jócskán kiveszik majd a részüket a sikerekből.

Kép: Pramac Racing