2024. április 23. 08:16
KezdőlapMotoGPJorge Martín: „A Top5 a cél”

Jorge Martín: „A Top5 a cél”

Jorge Martín a tavalyi szezonban megjárta a mennyet és a poklot is, de erőfeszítéseinek hála, megszerezte az ’Év Újonca’ címet.

A fiatal spanyol még szinte fel sem ült arra a Ducatira, de már a második versenyhétvégén pole pozícióból indult a tavalyi idényben. Ez az eredmény pedig nem csak a kezdők szerencséjének bizonyult, hiszen a spanyol pilóta négy pódiumos helyezéssel, és az említetten kívül még három első rajtkockával zárta a szezont. Nagyszerű teljesítményét azonban beárnyékolta egy súlyos baleset, aminek következtében műtétre szorult, emellett másfél hónapot ki is kellett hagynia.

A 24 éves pilóta a következőképp foglalta össze élményeit, szavait a Speedweek.com idézi:
„A tavalyi szezon volt a legintenzívebb eddigi életemben, egy érzelmekkel tarkított sorozat volt a nagyon nehéz pillanatoktól, egészen a hihetetlenül boldog percekig. Voltaképp egy hullámvasút volt, de elértem a célom, és elnyertem az ’Év Újonca’ címet. Tavaly letettük az alapokat, idén készen állunk nagyobb dolgokat véghezvinni. Az idei szezonban magasabbak az elvárások. Nehéz kimondani, de ki kell várnunk a maláj tesztet, mivel a motor kicsit más. Jerezben sok változást hajtottunk végre rajta, kell találnunk egy jó alapot és a szezonra kell koncentrálnunk. A célom az, hogy az idény végén az első 4 vagy 5 között végezzek. Ez egy nagy cél, amiért keményen fogok küzdeni.”

Fotó: Pramac Racing