2024. március 28. 12:43
KezdőlapMotoGPJohann Zarco: „Sokat tanultam 2021-ben”

Johann Zarco: „Sokat tanultam 2021-ben”

Mint előtte sokan, Zarco is megosztotta tapasztalatait a múlt évvel kapcsolatban, illetve a jövőre vonatkozó elképzeléseit is.

A 31 éves francia pilóta remekül kezdte a tavalyi szezont, egyik legfőbb kihívója volt Fabio Quartararónak, majd nem jöttek az eredmények, így a világbajnoki összetettet az ötödik helyen zárta.

A napokban zajló sepangi teszt keretein belül mesélt arról, hol is tartanak most a csapattal. Zarco szavait a Speedweek.com idézi:
„Az előkészületek közepén vagyunk. Itt vagyunk Malajziában, hogy teljesítsük az első IRTA-tesztet. A márciusi szezonkezdésig már nincs sok időnk. Az új évben azért dolgozok majd, hogy a világbajnoki összetettben elért pozíciómon javítsak. 2021-ben sokat tanultam. Rá kellett jönnöm, hogy egy ilyen idény alatt nagyon sok minden változhat. 17 futam esetében kezdhetsz nyilván jól, de ha utána 5 versenyen át nem jönnek értékelhető eredmények, akkor könnyen lejjebb csúszhatsz a tabellán. Ez egy értékes lecke volt számomra, és emiatt minden figyelmemet a jövőbeli feladataink felé fogom fordítani.”

Fotó: Pramac Racing