2024. március 28. 12:35
KezdőlapMotoGPVörös, bolognai, de nem spagetti! – Leleplezték a 2022-es Ducatit (Képek +...

Vörös, bolognai, de nem spagetti! – Leleplezték a 2022-es Ducatit (Képek + Videó)

A Ducati gyári MotoGP csapata nemrég prezentálta 2022-es versenygépet, mely korábbi kommunikációjuk szerint hemzseg az újdonságokról. Az olasz gyártó úgy próbálta tökéletesíteni motorját, hogy közben igyekezett a korábbi modell előnyös tulajdonságait megtartani.

A tesztek során készült fotó és videófelvételek során ha más nem, kapásból a kipufogórendszer kapcsán bizonyára sokaknak feltűnt, hogy a korábbiakhoz képest mást használnak majd idén a Ducatinál, azonban nem ez az egyetlen olyan fejlesztés, melynek köszönhetően próbál az olasz márka minél versenyképesebb motorral előrukkolni. Nemrég elmondták azt is, hogy a motorblokkjukból is igyekeznek minél több lóerőt, valamint egyúttal végsebességet kipasszírozni, még annak ellenére is, hogy ebben egyébként is az élen jártak. Az olasz márka úttörő az innovatív megoldásokat tekintve és egyáltalán nem zárkóznak el a forradalmi újításoktól, sőt az olykor merész fejlesztésektől sem. A Ducati, mely először és egyben utoljára 2007-ben Casey Stonerrel nyert világbajnoki címet a MotoGP-ben, idén ténylegesen favoritnak számít, azonban nagy kérdés, hogy ezzel a lehetőséggel ténylegesen élni tudnak-e.
Papíron nekik van a legversenyképesebb motorjuk, emellett ők is rendelkeznek a legtöbb versenygéppel (8 db) a mezőnyben, így már csak egy olyan versenyzőre van szükségük, aki folyamatosan képes jól teljesíteni a Desmosedicivel. A 2021-es szezon második felében úgy tűn, hogy Francesco Bagnaia lehet majd erre képes idén, persze ez koránt sem jelenti azt, hogy ez valóban így is történik majd. A gyári csapat versenyzőpárosának másik fele – Jack Miller – háza táján is van mit javulni, főleg, hogy az ausztrált már tavaly az előszezon során esélyesként emlegették, azonban ehhez képest nemigen tudott beleszólni a bajnoki címért zajló küzdelembe. Úgy tűnik, hogy a Ducati technikai oldalról mindent beleadott, így most már csak a pilótáiknak kell szintet lépni.

Fotó: MotoGP Media