2024. április 23. 12:09
KezdőlapMotoGPBagnaia: „A szint, amit képviselünk, még nem az, amit szeretnénk”

Bagnaia: „A szint, amit képviselünk, még nem az, amit szeretnénk”

Pecco Bagnaia a 6. helyet szerezte meg a maláj teszten. Az olasz márka pilótái egyetértenek abban, hogy habár rendkívüli potenciált rejt az új versenygép, még van pár dolog, amin csiszolni kell.

A gyári Ducati versenyzője mindössze 0,134 ezredmásodperccel kapott ki márkatársától, Enea Bastianinitől. Mondhatni éles a mezőny, mivel 18 versenyző van egy másodpercen belül.

Bagnaia az alábbi gondolatokat és tapasztalatokat fogalmazta meg a teszttel kapcsolatban, véleményét a Speedweek.com idézi:
„Már szombaton nagyon keményen dolgoztunk, aztán vasárnap délelőtt óriási lépést tettünk előre. Nagyon boldog vagyok, mert jó helyezést értem el. Ha ma már versenyeznék, valószínűleg versenyképes lennék. Azonban a szint, amit jelenleg képviselünk, még nem az, amit szeretnénk, de azt kell mondanom elég közel vagyunk hozzá, legalábbis a két nap alapján így látom. Természetesen nagy munka vár még ránk, hiszen új a motor, viszont az elektronika a tavalyi. Az előző szezonban hihetetlen munkát végeztünk, hogy mindent összehangoljunk, és ez idén sem lesz másképp. Ugyanaz a helyzet, mint 2021-ben, csak most sokkal közelebb vagyunk. Már szombat délelőtt előre léptünk, de az igazi áttörés délután következett. Megtaláltuk a jó irányt és erre kell tovább mennünk.”

Az olasz pilóta a nagyon szoros végeredményről is beszélt:
„Ez nyilván nem egy időmérő edzés, itt egyértelműen nehezebb elcsípni egy-egy jó pozíciót. Talán azért van ez így, mert kevésbé koncentrál az ember, mivel úgy van vele, ennek nincs tétje. Egyszerűen kipróbáltuk a dolgokat, minden rendben ment, ez az idő a legjobb egyébként, amit valaha elértem ezen a pályán. Viszont abban is biztos vagyok ,hogy a tavalyi motorral jobb időt futottam volna, mivel azt a gépet tökéletesen ismerem, de ez is egy teljesen jó eredmény, és ez a legfontosabb. Mindenki láthatja az eredményeket, de egy teszt ilyen szempontból semmit nem jelent. Mindenki egy munkafolyamatot követ, szóval egy eredménytábla alapján nem lehet eléggé megismerni egy másik motort. 100%-ban arra koncentráltam, hogy fejlesszem ezt a gépet. Számomra és a csapat számára is ez a legfontosabb. Azt már tudjuk, hogy képesek vagyunk gyors köröket futni, de jelenleg nem erre van szükség. A 2022-es gép egy teljesen más motor, dolgoznunk kell még rajta. A másikhoz volt 2 évünk hozzászokni, ami mint kiderült tökéletes volt. Ez a gép egy magas szintet képvisel, bár sok mindent meg kell még értenünk. Mint említettem, a tempó nagyon jó, egy versenyszituációban pedig képesek leszünk a legjobb helyekért harcolni. Ebben a két napban tettünk lépéseket előre és ezt kell folytatnunk.”

Miben rejlik vajon a Ducati ereje? Bagnaia erre a kérdésre is válaszolt:
„Fékek, kanyarbemenet, kanyarsebesség. Ezek az erősségei, de mindenekelőtt bele kell gondolni, hogy ez a motor már most versenyképes. Hatalmas előrelépési lehetőségeket rejt. Abban is biztos vagyok, hogy a tavalyi gép még jobb, de az kimerítette a határait. Az új motornak azonban még sok lehetősége van.”

Fotó: MotoGP Media