szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPJerezi teszttel indította Sebestyén Peti a 2022-es Supersport-világbajnoki idényt!

Jerezi teszttel indította Sebestyén Peti a 2022-es Supersport-világbajnoki idényt!

Háromnapos teszttel kezdte meg az évet az Evan Bros. Racing csapat és a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti. A magyar pilóta három nap alatt összesen több, mint 150 kört tett meg a jerezi pályán, ahol igazán előkelő társaságban motorozhatott, hiszen a MotoGP két kisebb kategóriájának is számos pilótája képviseltette magát.

- Hirdetés -

Írta és Fotó: PS56 Team

Az Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team 2022-es első tesztje hivatalosan is elindította az idei szezont. Az andalúz pályán szerepelt először a 2022-es új felállás: Sebestyén Peti mellett az olasz Lorenzo Baldassari lesz a ravennai alakulat másik pilótája. Számos szabályváltozás, új márkák és új pilóták csatlakoznak idén a Supersport VB mezőnyhöz, ezért rengeteg dolgot kellett kipróbálni a Jerezben töltött idő alatt.

„Nagy örömmel tölt el, hogy karrierem során először, már télen elkezdhetem a felkészülést, ráadásul ilyen professzionális körülmények között. Ezt kiemelten szeretném megköszönni a HUMDA-nak, az OXXO Racingnek és minden támogatómnak. Sok változás lesz idén, valószínűleg súlyt is kell majd rakni a motoromra, így elsősorban végigmentünk azon a rengeteg beállításon és lehetőségen, amik a tavalyi szezon alatt kimaradtak. Nagyon élveztem, hogy Moto2-es pilótákkal körözhettem és örültem neki, hogy a köridők egész közel voltak egymáshoz. Egy ilyen teszt alapján még nem lehet nagy következtetéseket levonni, de az biztos, hogy elkezdtünk egy építkező munkát, ami reményeim szerint a szezon kezdetére szépen be fog érni.”– mondta el a HUMDA pilótája.

A csapat legközelebb március 17-én Aragóniában tesztel majd, addigis Peti Spanyolországban és Olaszországban folytatja a téli felkészülést.

Írta és Fotó: PS56 Team