2024. április 20. 16:11
KezdőlapMotoGPMarc Marquez: „Fájdalmaim voltak, ezért lemondtam a jó időről”

Marc Marquez: „Fájdalmaim voltak, ezért lemondtam a jó időről”

Bár Marc Marquez teljesítménye közel sem alakul az elvártak szerint, a 28 éves pilóta mégis örül, és úgy érzi, jó munkát végeztek.

Szokatlan helyzetben találta magát Marc Marquez, hiszen a gyári Honda versenyzői közül kivételesen nem ő diadalmaskodott, hanem csapattársa, Pol Espargaro. A hatszoros királykategóriás világbajnok közel fél másodperccel maradt el honfitársától. Azonban Marquez ott folytatja, ahol abbahagyta. A csúszkálós, agresszív vezetési stílust nem akasztotta szögre, hiszen a kettesből a hármas kanyarba érkezve igazán lenyűgöző mutatványokkal kápráztatott el minket.

Marquez a következőket nyilatkozta a teszttel kapcsolatban, gondolatait a Speedweek.com idézi:

„Az az igazság, hogy nagyon jó érzés töltött el vezetés közben, de vasárnap reggeltől kezdve nagyon fáradt voltam. Úgy gondoltam, ha jól érzem magam, akkor képes vagyok kihozni a legjobbat még ebből a nagyon megterhelő napból is. Szerintem mindenki nagyon elfáradt. Ehhez még hozzájárult az is, hogy fájdalmaim voltak a vállamban, így lemondtam a jó időről, mert túl sok energiámba került volna. Elsősorban a beállításokkal és a helyezésemmel foglalkoztam, amelyekkel kapcsolatban jó érzéseim voltak. Újra elkezdtem megismerni a motort, és persze a csúszkálásokat is. Meglátjuk mi lesz, szeretném ezt az érzést tovább vinni Katarra is. Aminek a legjobban örülök az az, hogy Sepanghoz képest hatalmas változáson mentünk át. Azt azonban nem tudom, melyik eredmény lenne megfelelő, ha holnap versenyezni kellene, mivel vasárnap a 14. helyen zártam (a nem kombinált eredmények szerint – a szerk.). Ettől függetlenül jól mentem, különböző beállításokat is kipróbáltam, ahogy egy másik aerodinamikát is, és minden esetben relatíve jó kört futottam. Puha és közepes keverékű gumikon is gyors tudtam lenni, így úgy gondolom megvan az esélyünk a jó eredmények elérésére. Itt Indonéziában azonban más körülmények fogadtak minket, csúszós volt a pálya, de a harmadik napra ez is megoldódott. Boldog vagyok, mert úgy érzem, kifogástalan munkát végeztünk. Az a kis plusz még hiányzik viszont, de meg fogjuk találni. A köridők stimmelnek.”

Fotó: MotoGP Media