2024. április 19. 07:22
KezdőlapSupersportBagnaia: „Remélem Katarban minden feltétel adott lesz”

Bagnaia: „Remélem Katarban minden feltétel adott lesz”

A 2021-es MotoGP világbajnokság második helyezettje, Francesco Bagnaia úgy véli, az idei fejlesztésű motorral akár 2-3 tizeddel is gyorsabbak lehetnek.

Az olasz versenyző a mandalikai kombinált teszteredmények alapján a 6. helyen zárt. A sepangi teszttel ellentétben, itt már a GP22-es Ducati nyergében rótta a köröket. Bagnaia a következőképpen nyilatkozott a tesztről, szavait a Speedweek.com idézi:
„Hihetetlen munkát végeztünk, a motor készen áll a versenyekre. A helyezésünkkel elégedett vagyok, képesek vagyunk konstans teljesítményt nyújtani. Úgy döntöttünk, hogy a versenyszimulációt közepes gumikon futjuk, nem volt a legjobb opció, de sikerült változatlan köröket menni. Keményen dolgoztunk és folytatni is fogjuk a munkát. 5 tesztnap alatt kell mindent kipróbálni és kevés körünk van rá, de ez sajnos ilyen. Úgy vélem, jól fogunk kezdeni Katarban, mert sikerült kompromisszumot találnunk, és a végére minden jól jött ki. Remélem, hogy Katar jó feltételekkel vár minket. A tesztek kezdetekor mindig poros a pálya, ami az első pár kört meglehetősen megnehezíti. Minden géposztály ott lesz, ami viszont jó.”

A 25 éves Bagnaia a GP21-es és GP22-es motorokról is beszélt, mivel Sepangban még az előbbivel teljesítette a tesztet. A mandalikai 3 napot azonban az új fejlesztésű gép nyergében futotta.
„Teljesen más minden, mert két különböző motorról beszélünk. Egy kicsit a vezetési stílusodon is alakítani kell, hogy hozzászokj az új géphez, és én erre koncentráltam a tesztnapok alatt, hogy ezt át tudjam ültetni. Az utolsó napon sikerült megértenünk, mit kell tennünk. Nagyon sok kört futottam annak érdekében, hogy mindent jobban értsünk. 210 kör van mögöttem, és rájöttem, hogy tudok gyors lenni ezzel a motorral. A versenygép képes konstans teljesítményre, de az időmérő rész még okoz némi fáradtságot. Örülök, hogy a vasárnap már kicsit egyszerűbb volt. Szerintem ez a motor több lehetőséget rejt magában, mint a tavalyi. Mondom ezt úgy, hogy igazából nem tudom, mert azzal többé nem versenyzem. A korábbi 80%-os teljesítményhez sikerült hozzátennünk még 5%-ot. Mivel ez egy új gép, az 5 nap nem elég arra, hogy minden egyes adatot megértsünk, viszont nem vagyunk 2 másodperccel lassabbak. Véleményem szerint képesek vagyunk még javulni. Ez a motor 2-3 tizeddel még gyorsabb lehet, ezen dolgozunk. Szombatról vasárnapra javult a ritmusom, talán azért is van ez így, mert a pálya lassabbnak tűnt a meleg miatt. Az aszfalt hőmérséklete 15 fokkal volt melegebb. Összességében elégedett vagyok a munkánkkal.”

Fotó: MotoGP Media