2024. április 20. 04:14
KezdőlapSuperbikePol Espargaro: „Még sosem voltam ilyen gyors”

Pol Espargaro: „Még sosem voltam ilyen gyors”

A fiatalabbik Espargaro fivér volt a leggyorsabb a háromnapos mandalikai teszten. Idén végre összejöhet a hőn áhított futamgyőzelem?

A Repsol Honda spanyol versenyzője, Pol Espargaro végzett a mandalikai teszt összetett eredménylistája élén. 2013 Moto2-es világbajnoka már nyolc szezont teljesített a királykategóriában, de a dobogó legfelső fokára még nem tudott felállni. Az indonéziai teszt utáni nyilatkozatában érthetően optimista volt, ugyanakkor igyekezett mértékletes maradni. Az alábbiakban olvashatjuk a vele készült interjút:

Milyen a tudat, hogy te futottad meg a Mandalika Street Circuit eddigi leggyorsabb körét?
„Ez csupán egyetlen kör volt a teszten. Mégis nagyszerű, mivel ez megmutatja, hogy mit tud a motorunk egy körön. Ezen mindenképpen fejlesztenünk kellett, különösen, miután láttuk, hogy a Ducatik milyen gyorsak egy körön, de a legfontosabb a tempó. Megvan a tempó, a motor jól működik, nem is estünk el, tehát a Honda biztonságosabb, mint valaha. Az önbizalmunk felépítésére is szükségünk volt, mivel az első verseny, Katar már mindjárt itt van. Úgy érzem, teljesen felkészültem rá!” 

Egy rövid összeállítás Pol tesztjéről:


Hogyan érzed magad az új motoron ilyen trópusi környezetben?
„Alapesetben a mostani helyszínünkön, valamint a maláj és a thai pályákon vagyok a leggyengébb. A motornak sem jó, de nekem főleg nem. Nem bírom a hőséget, nem tudok motorozni ilyenkor, amikor szinte lebegünk a több, mint ötven fokos aszfalt fölött. Tehát az, hogy Malajziában és itt is gyors voltam, nagyon fontos számomra. Jók voltunk egy körön, és versenytempóban is, amikor már elkezdtek kopni a gumik. Ekkor érzed azt csak igazán, hogy a motor is és te is ott vagy a szeren. Szóval úgy vélem, készen állunk Katarra.”

Bíztál már korábban ennyire a motorodban, ennyivel a szezonkezdet előtt?
„Őszintén szólva, még nem. Még sosem voltam ilyen gyors korábban, és még sosem bíztam ennyire a Hondában – de ahogy mondtam, ez csak egy teszt. Két előszezoni tesztünk volt, ahol nagyon jól teljesítettünk minden tekintetben, de ezekért egyetlen pont sem jár. Az számít, hogy Katarban hogyan fogunk menni pár hét múlva. Úgy vélem, hogy az itt végzett munkánk több volt, mint kiváló. Mindannyian azt érezük, hogy készen állunk a szezonkezdetre.”

Fotó: Repsol Honda Team