2024. április 24. 11:13
KezdőlapMotoGPAz újonc Nicolo Bulega a legjobbak között szeretne végezni a Supersport VB-n

Az újonc Nicolo Bulega a legjobbak között szeretne végezni a Supersport VB-n

A Portimaóban zajlott nem hivatalos, a Yamaha, Ducati és Kawasaki által szervezett tesztelésen az Aruba.it Supersport versenyzői is részt vettek. Az újonc Bulega teljesítette legsikeresebben a gyakorlást a Supersport kategória motorosai közül.

Írta: Börcsök Réka

A 22 éves versenyző pályafutása 2010-ben kezdődött, majd 2015-ben a valenciai nagydíjon már a Moto3-as világbajnokság mezőnyében debütált. Három évet versenyzett a MotoGP legkisebb géposztályában, majd ugyanennyi időt töltött a Moto2-ben. Hat esztendőn keresztül volt tagja a Valentino Rossi által alapított VR46 Akadémiának, amelyből 2019-ben vált ki, hogy saját lábára álljon. Az olasz pilóta három sikertelennek mondható Moto2 szezon után az idei évben a Supersport világbajnokságon szereplő Aruba.it Racing csapatához szerződött. A novemberi jerezi teszt után, második gyakorlását is teljesítette a Ducati színeiben. Azzal kapcsolatban, hogy miként érzi magát a géposztályban, milyen a kapcsolata a csapattal és a motorral, az alábbiakat nyilatkozta:
 
“Nagyon jó teszt volt, most valami mást próbáltunk ki, mint a gyakorlás első napján. Van valami igazán jó a motorban. Rendkívül jól és kényelmesen éreztem magam a nyeregben. Remek kört teljesítettünk, amiért elégedett vagyok, hasonlóképpen a csapattal való kapcsolatom és a versenygép kapcsán.” Arra a kérdésre, hogy a Jerezben zajlott novemberi és a mostani a portimaoi gyakorlás után mik a tapasztalatai, elmondta, hogy: “Jó érzésem van, meg vagyok elégedve az abroncsokkal, a motorral. Keményen tudok fékezni, ami a vezetési stílusomnak kedvez, eddig elégedettek lehetünk.” Bulega azt is hozzátette, hogy még korai célokat kitűzni a szezonra vonatkozóan, de a terv a csapat számára minden futamon a top 5-ben végezni. Beszélt arról, is hogy a csapathoz edzőként csatlakozó Chaz Davies jelenléte mit jelent neki. “Nagyon fontos számomra. Nem csak azért, mert egy remek ember, hanem a tapasztalata a motorral és a gumikkal sokat segít nekem.”

Fotó: World Superbike Media

Írta: Börcsök Réka