2024. március 29. 11:23
KezdőlapMotoGPAz FS-3 Kawasaki csapatát is megihlette a retro külső

Az FS-3 Kawasaki csapatát is megihlette a retro külső

A leleplezések időszakát éljük: a Brit Superbike bajnokságon induló FS-3 Racing csapata is megmutatta retro festését, amely merően eltér a megszokott Kawasaki külsőtől.

Sorra mutatják be a csapatok idei versenygépeiket, nem csak a MotoGP-ben és a Superbike-ban, de a brit bajnokságban egyaránt. Úgy tűnik az idei szezonra több csapatot is megihletett a retro megjelenés, hiszen a Honda után az FS-3 Racing Kawasaki is klasszikus külsőt adott motorjainak. A Superbike világbajnokságon szereplő Jonathan Rea gépét a tavalyi argentin versenyhétvégén öltöztették retro színekbe a Kawasaki 125 éves fennállásának ünneplésére, melyen a megszokott zöld-fekete színvilágtól eltérően a zöld mellett a fehér és kék színek domináltak. A külsőt a ’90-es évek elején használt ZX-7RR inspirálta. Ez a festés dizájn olyannyira nagy sikert aratott az Egyesült Királyságban, hogy a Coventry székhelyű csapatnál eldöntötték, az idei évben a Brit Bajnokságban szeretnék látni a versenypályán.
A csapat versenyzőpárosa változatlan, a Red Bull Rookies Cup-ot is megjárt 20 esztendős Rory Skinner és a 27 éves Lee Jackson. Rövidesen ők is elkezdik az előszezoni teszteket, március 26-27-én az Oulton Parkban, majd március 31-én a Donington Parkban, április 6-7-én pedig Silvestone-ban gurulnak pályára versenygépeikkel. A Brit Superbike szezonja hivatalosan az április 15-17-i versenyhétvégén veszi kezdetét Silverstone-ban. Ross Burridge, a Kawasaki UK marketing és versenyosztályának vezetője így nyilatkozott az új külsőről: „Azt követően, hogy tanúi lehettünk a versenyrajongók hihetetlenül pozitív visszajelzéseinek szerte a világon, miután megláttuk Jonathan gépét Argentínában, majd a standard motorkerékpárunkon a Motorcycle Live-on a Kawasaki standon, tudtuk, hogy idén az Egyesült Királyságban a versenypályán a helye. Az FS-3 Racing srácai is beleszerettek a dizájnba, és alig várják, hogy Lee és Rory idén áprilisban, az új megjelenéssel debütáljanak az első fordulóban.”

Fotó: FS-3 Kawasaki official facebook