péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPPoncharal: „Fernandez a szezon kezdetétől ismét célpont lesz”

Poncharal: „Fernandez a szezon kezdetétől ismét célpont lesz”

A Tech3 újdonsült versenyzője, a Moto2 tavalyi szenzációja, Raul Fernandez ugyan még egyetlen versenyt sem teljesített a királykategóriában, azonban a francia istálló vezetője ennek ellenére úgy véli, hogy nem kell már sokat várni arra, hogy a többi márka (ismét) rárepüljön a spanyolra.

Herve Poncharal, a Tech3 KTM csapatfőnöke a speedweek.com svájci motoros portálnak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy szerinte már nem kell sokat várni és lényegében azért kell majd harcolniuk, hogy ők tudjanak jobb ajánlatot adni a spanyolnak. „Raul egy csiszolatlan gyémánt, nem egy gyakori tehetség. Mindenki meg akarta őt szerezni 2022-re, hiszen az összes gyártótól volt ajánlata, ezt a menedzsmentje is megerősítetten nekem. Nem hiszem, hogy ez meg fog változni a következő szezonban. Amint elkezdődik az évad, a többi gyártó újfent megrohamozza majd, tekintve, hogy egy leírhatatlan tehetségről van szó.” – méltatta a francia csapatvezető 21 éves motorosát. Fernandez a Moto2-es csapattársával (és egyben 2021-es Moto2-es világbajnokal) Remy Gardnerrel együtt igazolt a Tech3 KTM-hez 2022-re, az előszezoni teszteken pedig a spanyol messze jobban teljesített ausztrál partnerénél. A realitáshoz persze hozzátartozik, hogy Gardner nemrég eltörte a csuklóját, így ő természetesen koránt sem 100%-os állapotban vett részt a teszteken.
Fernandez kapcsán mindenképp érdekes lesz látni, hogy hol is folytatja majd 2023-ban, tekintve, hogy tavaly augusztusban igen érdekes hírek láttak napvilágot a spanyol motoros királykategóriás szerződtetése kapcsán. Felröppent ugyanis, hogy a KTM valósággal magához láncolta őt, hiszen bár a Yamaha nagyon szerette volna kivásárolni az osztrák márkától azonban a mattinghofeniek nem engedték el a fiatal tehetséget. Ezt később töredelmesen cáfolta a KTM, hivatkozva arra, hogy egy évvel korábban elengedték Jorge Martint a Ducatihoz, vagyis amennyiben Fernandez menni szeretett volna, akkor annak nem szabtak volna gátat. Ami mindenesetre biztos, hogy a spanyol motoros szerződése idén év végén lejár a KTM-mel – már amennyiben nem hosszabbítanak – így könnyen előfordulhat, hogy jövőre más márkán láthatjuk majd őt.
- Hirdetés -

Fotó: MotoGP Media