szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPHivatalos: Livio Suppo a Suzuki új csapatfőnöke

Hivatalos: Livio Suppo a Suzuki új csapatfőnöke

A Suzuki MotoGP alakulata egy év elteltével talált megfelelő embert Davide Brivio által hátrahagyott csapatfőnöki pozícióba, melyet a Ducati és Repsol Honda egykori csapatmenedzsere, Livio Suppo tölt be.

A hírek szerint az egyetlen, a pozícióra valóban alkalmas személy a Ducati, valamint a Repsol Honda korábbi csapatvezetője, Livio Suppo volt, mint gyakorlatilag kizárólagos jelölt. Az olasz szakember 2017 végén távozott a Honda gyári alakulatától, azóta pedig nemigen dolgozott a MotoGP berkein belül, sokkal inkább befektetőként tevékenykedett egyéb, motorokhoz köthető vállalatok vonatkozásában. Mint tudjuk a Suzuki háza tájáról a világbajnoki címet jelentő 2020-as szezont követően távozott Davide Brivio, aki a Forma1-es Alpine csapathoz szerződött. A kékek lénygében azóta csapatfőnök nélkül működnek, így a tavalyi évben az ehhez a pozícióhoz köthető feladatokat egy külön erre a célra felállított menedzsmenti csapat tagjai között osztották szét.
Nyilvánvaló volt azonban, hogy ebben a formában hosszútávon nem túl hatékony a működésük, ezért érthető módon szerettek volna visszatérni a hagyományosnak nevezhető csapatszerkezethez és újfent egy csapatmenedzsert alkalmazni. Miként azt feljebb már említettük, Livio Suppóra esett a választás, akinek köszönhetően egy kétségkívül igen nagy tapasztalattal rendelkező szakember akadt a Suzuki horgára. Ne felejtsük el, hogy Suppo 2007-ben a Ducatival és Stonerrel világbajnoki címet nyert, majd a Repsol Hondánál is hasonló sikereket ért el.
- Hirdetés -

Fotó: Suzuki Racing