2024. április 26. 23:18
KezdőlapMotoGPLorenzo: Még az is elképzelhető, hogy újra Rossi ellen versenyzek

Lorenzo: Még az is elképzelhető, hogy újra Rossi ellen versenyzek

Mint azt már korábban megírtuk, a háromszoros MotoGP-világbajnok Jorge Lorenzo új szerepben próbálja ki magát ebben a szezonban. Kommentátorként fogja követni az eseményeket, de azt sem zárja ki, hogy egyszer újra versenyezni fog.

A 2019-es visszavonulása után Jorge Lorenzo egy rövid ideig a Yamaha tesztversenyzőjeként tért vissza. Ez az időszak azonban nem tartott sokáig. A mallorcai expilóta azóta hobbijainak él, szívesen utazgat, Youtube-csatornát működtet, és már arról is megbizonyosodhattunk, hogy kiváló énekhangja van, miután a spanyol Mask Singer: Adivina quién canta című műsorban 4. helyezést ért el.

„Sokkal könnyebb, mint motorozni” – kezdi Lorenzo, szavait a Speedweek.com idézi – „Az a terv, hogy hét helyszínen foglalom el a kommentátori széket, melyek Katar, Mugello, Ausztria, Finnország, Malajzia, és még egy. Nagyszerű érzés újra a paddockban lenni, a nyomás, illetve anélkül a veszély nélkül, hogy megsérülhetek. Azonban hiányoznak az emberek és az érzés, hogy egy szezonban erős legyek. Különösen az az érzés hiányzik, amikor versenyeket nyertem, vagy épp a világbajnoki címeket. Az ember nem mindig kaphatja meg, amit akar az életben. A jó az, hogy már világbajnok vagyok, így az álmomat sikerült valóra váltanom. 18 év profi karrier van mögöttem, rengeteg győzelem, pódiumos helyezés, első rajtkocka, és természetesen a világbajnoki címek is. Szóval elégedett vagyok.”

„Szerencsére az átlaghoz képest jobb életet élek. Az egyik szenvedélyem az utazás, amire most van időm bőven. Ebben az évben azonban ez nem így lesz, sokkal kevesebb szabadidőm lesz, mivel más feladatok várnak rám. Ettől függetlenül, ha időm engedi, újra olyan országok strandjain töltöm majd az időmet, ahol jó meleg van. Szeretek motorokról beszélni, az is elképzelhető, hogy meglátogatok néhány TV-műsort Európában. Az is meglehet, hogy autóversenyzőként térek vissza, így hosszú távon az is előfordulhat, hogy újra Valentino Rossi ellen versenyzek majd.”