hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPKomoly összeggel segíti Ukrajna háborús védekezését a Yamaha

Komoly összeggel segíti Ukrajna háborús védekezését a Yamaha

Sokadik nagyvállalatként segít az orosz-ukrán háborúban a Yamaha. A japán gyártó majdnem egymillió dollárral járul hozzá Ukrajna megsegítéséhez. 

- Hirdetés -

Február vége óta tart a háborús konfliktus Oroszország és Ukrajna között. Az állásfoglalást illetően a technikai sportok sem maradtak ki a sorból, ez a Forma-1-ben általában az orosz szponzorok, így pedig közvetve az orosz versenyzők szankcionálásában valósult meg. Ebbe a sorba illeszkedik egyébként a nemzetközi motorsport-szövetség, vagyis a FIM döntése is. Eszerint egyrészt törölt minden, az égisze alá tartozó orosz eseményt, valamint sem az orosz, sem a belarusz versenyzők nem versenyezhetnek ilyen licensszel.

A MotoGP mezőnyéből a Yamaha további vállalást is tett. A japán gyártó hétszázezer dollárt ajánl fel humanitárius segítségként Ukrajna háborúkezeléséhez. Ezt csütörtökön, néhány nappal az Indonéz Nagydíj hétvégéje előtt jelentették be.

A Yamaha Motor Co., Ltd. úgy döntött, hogy hétszázezer dollárt adományoz Ukajna és a környékbeli régió számára. Ez a Japan Platform koordinálásával valósul meg. A Japan Platform egy nonprofit szervezet, amelyet pontosan az ilyen helyzetekben nyújtandó segítségre hoztak létre. A Yamaha kifejezi legmélyebb együttérzését Ukrajna népével, és minden egyes áldozattal, valamint reméli, ez a krízis a lehető leghamarabb megoldódik.

A MotoGP mezőnye még a Katari Nagydíj során állt össze egy fotóra egy óriási, “United for Peace”, vagyis “Együtt a békéért”-molinó mögé. Több csapat motorján, illetve versenyzők, így például Franco Morbidelli sisakján is feltűnt valamilyen formában egy Ukrajnát támogató üzenet.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)