2023. június 08. 00:01
KezdőlapMotoGPReagált a Michelin Mandalika aszfaltproblémáira

Reagált a Michelin Mandalika aszfaltproblémáira

Átalakulnak a Michelin gumijai a hétvégi Indonéz Nagydíjra. A gumiszállító ezzel követi le a csak részben megvalósult újraaszfaltozást.

Érdekes módon csak nagyságrendileg a pálya negyedén valósult meg a teszteken látottakhoz képest az újraaszfaltozás a Mandalika Street Circuit pályáján. Az ezzel kapcsolatos ellenérzéseiről beszélt nemrég például Marco Bezzecchi is.

Az korábban is felmerült már, hogy a Michelin részéről nem feltétlenül a legjobb választás a közepes gumi. „Nehéz megmondani, ki volt a leggyorsabb, mert a közepes ide a létező legrosszabb gumiválasztás. De ez van, ezzel kell beérnünk, mert a lágyat (a Michelin) nem fogja elhozni” – fogalmazott még a tesztek után Pecco Bagnaia.

A gumiszállító most reagált erre, és saját megfogalmazása szerint „átalakított” gumikat biztosítanak majd a MotoGP mezőnye számára.

- Hirdetés -

A tesztnapok rendkívül hasznos információkkal szolgáltak, az viszont nagyon hamar kiderült, hogy változtatnunk kell a gumikínálaton” – kezd bele az indoklásba Piero Taramasso a Michelin részéről. „A pálya új mivolta, a gyors tempó és a magas hőmérsékletek miatt változtatnunk kelllett. Ezeknek köszönhetően ugyanis a gumik nagyon hamar túlmelegedtek. A keverékeket illetően marad az eredeti kiosztás, ezek azonban kapnak egy speciális borítást. Ennek köszönhetően a gumik könnyebben tudják majd kezelni a pálya nyújtotta kihívásokat.

Az időjárás-előrejelzések szerint a hétvége során igen nagy eséllyel kerülhetnek majd elő a Michelin esőgumijai is.

SourceCrash
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -