2024. április 25. 22:52
KezdőlapMotoGPKomoly összeggel segíti Ukrajna háborús védekezését a Yamaha

Komoly összeggel segíti Ukrajna háborús védekezését a Yamaha

Sokadik nagyvállalatként segít az orosz-ukrán háborúban a Yamaha. A japán gyártó majdnem egymillió dollárral járul hozzá Ukrajna megsegítéséhez. 

Február vége óta tart a háborús konfliktus Oroszország és Ukrajna között. Az állásfoglalást illetően a technikai sportok sem maradtak ki a sorból, ez a Forma-1-ben általában az orosz szponzorok, így pedig közvetve az orosz versenyzők szankcionálásában valósult meg. Ebbe a sorba illeszkedik egyébként a nemzetközi motorsport-szövetség, vagyis a FIM döntése is. Eszerint egyrészt törölt minden, az égisze alá tartozó orosz eseményt, valamint sem az orosz, sem a belarusz versenyzők nem versenyezhetnek ilyen licensszel.

A MotoGP mezőnyéből a Yamaha további vállalást is tett. A japán gyártó hétszázezer dollárt ajánl fel humanitárius segítségként Ukrajna háborúkezeléséhez. Ezt csütörtökön, néhány nappal az Indonéz Nagydíj hétvégéje előtt jelentették be.

A Yamaha Motor Co., Ltd. úgy döntött, hogy hétszázezer dollárt adományoz Ukajna és a környékbeli régió számára. Ez a Japan Platform koordinálásával valósul meg. A Japan Platform egy nonprofit szervezet, amelyet pontosan az ilyen helyzetekben nyújtandó segítségre hoztak létre. A Yamaha kifejezi legmélyebb együttérzését Ukrajna népével, és minden egyes áldozattal, valamint reméli, ez a krízis a lehető leghamarabb megoldódik.

A MotoGP mezőnye még a Katari Nagydíj során állt össze egy fotóra egy óriási, „United for Peace”, vagyis „Együtt a békéért”-molinó mögé. Több csapat motorján, illetve versenyzők, így például Franco Morbidelli sisakján is feltűnt valamilyen formában egy Ukrajnát támogató üzenet.