2024. április 19. 05:48
KezdőlapMotoGPBezzecchi nem elégedett Mandalika újraaszfaltozásával

Bezzecchi nem elégedett Mandalika újraaszfaltozásával

Ad neki egy esélyt, szemre még szép is a pálya szerinte, de Marco Bezzecchi fenntartásokkal viseltet az indonéz MotoGP-pálya iránt.

A 2022-es szezon második futamára készül a MotoGP mezőnye Indonéziában. A világbajnokság mezőnye negyedszázad után tér vissza az országba, ennek alkalmából egy utcai parádét is rendeztek. A mezőny nemrég tesztelt is a Mandalika Street Circuit aszfaltcsíkján, azóta viszont a pálya nagyságrendileg negyedét újraaszfaltozták.

Ez nem aratott osztatlan sikert, Bezzecchi is megfogalmazta néhány aggodalmát.

Az újraaszfaltozott rész nagyon szép, emellett viszont rettenetesen sötét is. Így valószínűleg sokkal inkább felmelegszik majd, mint a többi rész. Nem lesz egyszerű tapadást találni. Így biztos, hogy máshogy kell majd dolgoznunk. Még akkor is, ha csak kevesebb mint a pálya felét aszfaltozták újra. Eredetileg ennél többről volt szó, így az nem valósult meg, amit kommunikáltak felénk. De ettől még ott lesz a tesztes alapbeállítás, aztán majd azt faragjuk.

Bezzecchi a tizenötödik helyről indult Katarban, célba végül nem ért. „Pedig egyébként nagyon pozitív volt a hétvége, kiváló munkát végeztünk. Mindig megtaláltuk a módot, hogy hogyan tudjunk javulni. Az esés ellenére azt gondolom, jól indult a szezon. De ezt a hibát betudhatjuk a rutintalanságomnak. Inkább most jöjjön ez elő, mint a szezon későbbi szakaszában.”

Ahogy a Moto3-Moto2 váltása során, Bezzecchi most is egy harmadik helyet követően került fel a királykategóriába. Itt következhet tehát második futama.

ForrásGPOne