szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPBezzecchi nem elégedett Mandalika újraaszfaltozásával

Bezzecchi nem elégedett Mandalika újraaszfaltozásával

Ad neki egy esélyt, szemre még szép is a pálya szerinte, de Marco Bezzecchi fenntartásokkal viseltet az indonéz MotoGP-pálya iránt.

- Hirdetés -

A 2022-es szezon második futamára készül a MotoGP mezőnye Indonéziában. A világbajnokság mezőnye negyedszázad után tér vissza az országba, ennek alkalmából egy utcai parádét is rendeztek. A mezőny nemrég tesztelt is a Mandalika Street Circuit aszfaltcsíkján, azóta viszont a pálya nagyságrendileg negyedét újraaszfaltozták.

Ez nem aratott osztatlan sikert, Bezzecchi is megfogalmazta néhány aggodalmát.

- Hirdetés -

Az újraaszfaltozott rész nagyon szép, emellett viszont rettenetesen sötét is. Így valószínűleg sokkal inkább felmelegszik majd, mint a többi rész. Nem lesz egyszerű tapadást találni. Így biztos, hogy máshogy kell majd dolgoznunk. Még akkor is, ha csak kevesebb mint a pálya felét aszfaltozták újra. Eredetileg ennél többről volt szó, így az nem valósult meg, amit kommunikáltak felénk. De ettől még ott lesz a tesztes alapbeállítás, aztán majd azt faragjuk.

Bezzecchi a tizenötödik helyről indult Katarban, célba végül nem ért. “Pedig egyébként nagyon pozitív volt a hétvége, kiváló munkát végeztünk. Mindig megtaláltuk a módot, hogy hogyan tudjunk javulni. Az esés ellenére azt gondolom, jól indult a szezon. De ezt a hibát betudhatjuk a rutintalanságomnak. Inkább most jöjjön ez elő, mint a szezon későbbi szakaszában.”

Ahogy a Moto3-Moto2 váltása során, Bezzecchi most is egy harmadik helyet követően került fel a királykategóriába. Itt következhet tehát második futama.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)