2024. április 19. 06:30
KezdőlapMoto3Sergio García: Minden adott a világbajnoki cím megszerzéséhez

Sergio García: Minden adott a világbajnoki cím megszerzéséhez

Sergio García jó pozícióban, másodikként kezdte az idényt. 2009 óta mindig az a pilóta nyerte a vb-t, aki az első futamon dobogón állt.

A tavalyi idényt az összetett harmadik helyén záró spanyol pilóta második helyen végzett a szezonnyitó katari nagydíjon. Hogy hogyan is emlékszik vissza a futam eseményeire García, a Speedweek.com idézi:

„Nehéz verseny volt. Eleinte nem éreztem jól magam, csak a verseny előrehaladtával javult a helyzet. Képes voltam elöl küzdeni utána, és megpróbáltam Migno motorozását tanulmányozni. Szerettem volna az utolsó közben megelőzni őt, de sajnos nem sikerült. Az utolsó kanyar bejáratánál túl későn adtam gázt, ami miatt lendületet vesztettem a célegyenesben, így hiányzott az a sebesség, amivel megnyerhettem volna a versenyt.”

A tavalyi évhez képest, Garcíának most valóban az a határozott elképzelése, hogy megszerzi a Moto3-as világbajnoki trófeát:

„Tavaly nem az volt a cél, hogy a címért harcoljak, hiszen nem tudtam végig konstans eredményeket hozni. Ebben a szezonban a múlt év tapasztalatai birtokában látom magam és a csapatom, mint bajnoki címre esélyes istálló, mert minden eszközünk megvan ahhoz, hogy megnyerjük a világbajnokságot. Mint az Katarban is látható volt, a címre többen esélyesek, köztük Dennis Foggia, Jaume Masia vagy Andrea Migno.”