2024. április 27. 03:33
KezdőlapMotoGPValentino Rossi visszatér a paddockba

Valentino Rossi visszatér a paddockba

Valentino Rossi, a kilencszeres világbajnok legenda 2022-ben is jelen lesz a MotoGP paddockjában, hiszen VR46-os istállója az idei évtől a királykategóriában is versenyez testvérével, Luca Marinivel és az újonc Marco Bezzecchivel a nyeregben.

A Motorsport.com Luca Marini szavait idézi a gyenge első versenyhétvégével és testvérének esetleges későbbi jelenlétével kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy szerinte segítség lett volna-e, ha Rossi ott van Losailban, Marini elmondta, hogy nem biztos benne, hiszen a csapata tudása magas szinten van.

„A katari egy katasztrofális versenyhétvége volt. Túl sok gonddal szembesültünk, és nem dolgoztunk eleget a versenyen.

“Szóval nehéz volt. Őszintén szólva nem tudom, hiszen a MotoGP-ben vagyunk. Az itt dolgozók hozzáértése nagyon magas színvonalat képvisel.

„Az biztos, hogy a tapasztalata hihetetlen, talán ő a legtapasztaltabb srác ebben a paddockban.

„Rengeteg dologgal tisztában van, de az én tudásom és a csapatom felkészültségi szintje is nagyon magas.”

Megjegyezte azonban azt is, hogy az olasz világbajnok 2022-ben jelen lesz néhány versenyen, és reméli, hogy „egy kis varázslatot hoz” majd a boxba.

„Nem is tudom. Majd eldől, mikor jön. Az biztos, hogy idén három, négy futamra ellátogat – talán többre is.

„Meglátjuk, hogy már csak a jelenléte a garázsban, a boxban tartogat-e valami különlegeset, és hoz-e nekünk valami varázslatot, ami mindig is ott volt a pályafutása során.”

Az Indonéz Nagydíj 1997 után tér vissza idén, bár nem a Sentul versenypályára, ahol a korábbi futamokat rendezték. Érdekesség, hogy 25 évvel ezelőtt Valentino Rossi megnyerte a 125 köbcentisek versenyét Indonéziában.

A múlt hónapban a Mandalika pályán megrendezett előszezoni teszten Luca Marini a második nap legjobbja volt a VR46-os Ducatival, így bizakodhatunk egy jó eredményben részéről a mostani hétvégén.