2024. március 28. 11:12
KezdőlapMotoGPA Mooney VR46 Racing is bemutatkozott

A Mooney VR46 Racing is bemutatkozott

A MotoGP mezőnyéből utolsóként Valentino Rossi alakulata is felfedte a 2022-es színeit.

A MotoGP királykategóriájából már csak egyetlen csapat volt, amelyik még nem tartotta meg az idei bemutatóját. A mai nap azonban ez is megtörtént: a Mooney VR46 Racing Team is leleplezte a 2022-es motorjait. Az alakulat nemcsak a MotoGP-ben, hanem a Moto2-ben is érdekelt, így nemcsak a Ducatikról, hanem a Kalexekről is lerántották a leplet. A többi gárdához hasonlóan ők is az interneten közvetítették a prezentációt, amelyet egy színházban tartottak. Itt lehet megtekinteni:

Az istálló Valentino Rossi nevét viseli, az irányítást azonban az ő személyes jóbarátja, Alessio ’Uccio’ Salucci végzi. A csapat tavaly még az Avintia Esponsorama alakulattal együttműködésben indult, és egyedül Rossi féltestvére, Luca Marini viselte a VR46 színeit – akkor még a Sky televíziós csatorna volt a főszponzor. Idénre azonban már kétfősre bővült a gárda, Marini mellé a szintén olasz Marco Bezzecchi érkezett a Moto2-ből, az Avintia Esponsorama pedig megszüntette a királykategóriás programját, és csak a Moto3-ban vannak jelen. A főtámogató is megváltozott: bár sokat beszéltek arról, hogy a szaúdi nemzeti olajvállalat, az Aramco érkezik a Sky helyére, ez az üzlet azonban végül kútbaesett, és a szaudiak inkább a Forma1-es Aston Martin csapatot választották. A VR46 névadó szponzora egy olasz pénzügyi cég, a Mooney lett végül, amely nem hagyományos értelemben vett bank, hanem különféle elektronikus fizetési megoldásokat kínál.
A Moto2-ben is két olasz versenyzővel indulnak (ami nem meglepő, hiszen a csapat alapításának egyik célja direkt az olasz tehetségek felkarolása): a csapatnál marad Celestino Vietti, míg a géposztályt váltó Marco Bezzecchi helyére a Moto3-ból érkezik Niccolo Antonelli.
A motorok festése némileg megváltozott: az eddig hangsúlyos fekete helyett a motorok már sötétszürke alapúak, és több lett bennük a sárga és narancssárga a főszponzor végett.

Íme a csapat hivatalos képei:

 

Fotó: Mooney VR46 Racing Team