2024. április 19. 22:28
KezdőlapMotoGPUtcai parádéval tért vissza a MotoGP Indonéziába

Utcai parádéval tért vissza a MotoGP Indonéziába

A hétvégén 1997 után ismét MotoGP versenyt rendeznek Indonéziában. Akkor még a főváros Jakarta melletti Sentul pályáján vendégeskedett a mezőny, idén azonban a Lombok szigetén újonnan épült (de még így is problémákkal küzdő) Mandalika Circuit-ön fogják húzni a gázt.

A délkelet-ázsiai térségben hatalmas népszerűségnek örvend a MotoGP, így mi mással is tudták volna beharangozni a hétvégi nagydíjat, mint egy hatalmas utcai parádéval, amely kedvéért Lombok szigetéről sokan visszarepültek a fővárosba, Jakartába.

A MotoGP 24 fős mezőnyéből 16-an vettek részt: a KTM mindkét alakulata, a gyári Yamaha, valamint az Aprilia kihagyták ezt a marketingeseményt. Részt vett még a Moto2-es mezőnyből a Pertamina Mandalika SAG Team kettőse, Gabriel Rodrigo és Bo Bendsneyder – mivel az ő főtámogatójuk az indonéz nemzeti olajvállalat Pertamina, amely egyben az Indonéz Nagydíj névadó szponzra is lesz. Jelen volt még a Moto3-as mezőny indonéz versenyzője, Mario Aji, valamint az Asia Talent Cup utánpótlás-sorozat indonéz tehetsége, Veda Ega Pratama is. A MotoGP sorozat vezetője, Carmelo Ezpeleta, valamint fia, Carlo szintén a meghívottak között volt.

Őket először személyesen fogadta Joko Widodo, Indonézia elnöke, aki maga is nagy motorrajongó, ezekután pedig a rendelkezésükre bocsátott utcai motorokkal, rendőri kíséret mellett felvonultak Jakarta utcáin, ahol a szép számú közönségnek integettek – a szerencsésebbekkel pedig le is pacsiztak.

 

Az esemény itt nézhető vissza:

Az Indonéz Nagydíj az első szabadedzésekkel veszi majd kezdetét, melyeket magyar idő szerint péntek hajnalban rendeznek. A hétvégi menetrendet holnap közzétesszük.