2024. március 29. 10:25
KezdőlapMotoGPQuartararo nem akarja emészteni magát Katar kapcsán

Quartararo nem akarja emészteni magát Katar kapcsán

Még a top 10-be is alig fért be Fabio Quartararo a szezonnyitó Katari Nagydíjon. A vb-címvédő igyekszik ezen mihamarabb túllépni.

Fabio Quartararo számára nem alakult éppen a legjobban a MotoGP 2022-es szezonjának első futama. A francia világbajnoki címvédő mindösszesen a kilencedik lett, nem kezdett tehát túl erősen. Quartararo küzdött egyrészt a csúcssebesség meg nem létével, valamint a guminyomással kapcsolatos problémák is sújtották. Márkatársaihoz, Morbidellihez és Doviziosóhoz hasonlóan.

A 22 éves versenyző igyekszik gyorsan túltenni magát a problémákon, amelyekkel szembesült. „Nem akarok túl sokat rágódni azon, ami történt, hiszen tudom, erre a hétvégére például már nagyon jó alapunk van. 100 százalékban arra koncentrálok, hogy itt már egy jó eredményt érhessünk el.

Papíron feküdhet Quartararo és a Yamaha számára Mandalika, ahol egyébként jól is mentek még a februári tesztek során. Erre építene az érintett is. „Nagyon várom már a futamot, hiszen jól tudtunk dolgozni a teszt során is. Sok munkát el tudtunk végezni, sok kört teljesítettünk, ennek pedig hasznát fogjuk tudni venni a hétvége során. Bár jó tempónk volt, nem feledkezhetünk meg a riválisainkról sem, akik szintén nagyon gyorsak.

Katar pedig már a múlt a csapat részéről is. Erről Massimo Meregalli beszélt. „Magunk mögött hagytuk, de ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen elfelejthetjük. Tanultunk belőle, mit és hogyan kell jobban csinálnunk. Most pedig jöhet Mandalika, ahol elviekben erősek lehetünk. Fekszik a motornak a pálya vonalvezetése, egyedül azt kell majd jó alaposan megvizsgálni, hogyan alakulnak a tapadási viszonyok a pálya részleges újraaszfaltozásával. De nagyon várjuk már a versenyhétvégét.

ForrásCrash