2024. március 29. 03:20
KezdőlapMotoGPMcGuiness: Puig-ot csak az érdekli, hogy Márquez újra versenyezzen

McGuiness: Puig-ot csak az érdekli, hogy Márquez újra versenyezzen

Az Isle of Man TT sorozat pilótája aggódik Marc miatt: „Légzsák nélkül darabokban végezte volna az esés után a warm-up-on.”

„Öt esés elfogadhatatlan. Valakinek beszélnie kell vele.”

Marc Marquez sötét időszaka sok motorsportkövető figyelmét felkeltette. Még azok is kifejtették a véleményüket, akik nem voltak bent személyesen a Honda garázsban. Tegnap McGuiness szólalt fel.

John McGuiness az MCN-ben írt arról, hogy egy pilótát hogyan menedzselnek, és hogy hogyan kéne ezt az egész szituációt kezelni.

„Nem feledhetjük el mindazt, amit elért, és a világbajnoki címeket, amiket nyert.”  – magyarázza  McGuiness, szavait a GPOne.com idézi  – „De valakinek foglalkoznia kéne Marc Márquezzel, mert itt valami nagyon nem stimmel. Talán a korábbi balesetei? A látása? A koncentrációja? Nem tudjuk. De öt esés elfogadhatatlan. Ő ennél sokkal többre képes.”

McGuiness meggyőződése szerint nincs egy megfelelő személy sem Marc Márquez mellett, aki kezelni tudná ebben az érzékeny időszakában.

„Miután elesett a bemelegítés alatt, úgy nézett ki, mint egy srác, akinél betelt a pohár. Nagyon nem szeretném, ha elhagyná a sportunkat a sok bukás miatt. Valakinek mondania kéne valamit neki. Olyan, mintha meg kéne találnia önmagát.”

A TT veterán szerint, Marc megközelítésével van a baj.

„Mindig a limit felett teljesít. Ez egy olyan stratégia, ami eddig bevált neki, de már nem működik. Számos balesete volt a múlt hétvége alatt, amiből az egyik rendkívül súlyos. Mindegy milyen szinten vagy, lehetsz amatőr vagy MotoGP-bajnok, fel kell tenned egy pár kérdést magadnak, amikor ilyen dolgok történnek veled.”

„Puigot csak az érdekli, hogy újra versenyezhessen. Légzsák nélkül darabokban végezte volna az esés után a bemelegítőben” – mondta McGuiness, aki attól tart, hogy Honda garázsában gyökerezik a probléma.

„Még mindig a hatása alatt vagyok annak, hogy Alberto Puig csak azt akarja, hogy minél hamarabb felüljön a motorra és rögtön újra versenyezhessen. Újra magabiztosnak kell lennie. Olyan vele most foglalkozni, mint kinyitni Pandora szelencéjét. Amikor egy pilóta folyamatosan elesik, valaminek történnie kell. Szombaton az első esése után visszaszaladt a bokszba, majd újra a pályára, és egy pár kör után újra elesett ugyanazon a helyen és ugyanolyan módon. Nincs jól, kétségbeesettnek tűnik. Ha nem viselt volna légzsákot a bemelegítés alatt, darabokban végezte volna. Nagyon rossz így látni, mert ő az egyik legjobb. Amikor a legjobb formáját hozza, képes csodákat művelni, de sajnos most nem tudja élvezni a motorozást, és nem hinném, hogy bárki is szereti látni azt, amit csinál magával.”

Forrásgpone.com