2022. december 10. 07:14
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapMotoGPMegjött a KTM étvágya, a csapatfőnök még többet akar

Megjött a KTM étvágya, a csapatfőnök még többet akar

- Hirdetés -

Jól kezdte a szezont a KTM, erős volt szárazon és esőben is. Ezek után nyilván merészek a vágyak a 2022-es szezont illetően.

Brad Binder révén a KTM egy második hellyel kezdett Katarban, majd a csapattárs még erre is rátett egy lapáttal, és megnyerte az indonéz monszunfutamot. Binder ezek után második összetettben, Oliveira negyedik, és a KTM is vezeti egyelőre a gyártók versenyét. Ezek után miért ne álmodhatna nagyot az osztrák gyártó? Így van ezzel a csapatfőnök Francesco Guidotti is.

A télen elvégzett munka alapján még nehéz volt belőni, hol is tartunk” – kezd bele a KTM helyzetének elemzésébe Guidotti. “Aztán a teszteken már látszott, hogy van egy jó alapunk. Ekkor viszont még mindig nem tudhattuk, hol állunk a riválisokhoz képest. Nem akartunk se a túlzott optimizmus, se a túlzott pesszimizmus csapdájába esni. Tudtuk, hogy egy versenyhétvégének más a dinamikája. Aztán jött egy második hely és egy győzelem…

- Hirdetés -

Így azért igen pozitív az első két futam összképe. “Voltak csapatok, akik nem tudták átvinni a szezonra a teszteken mutatott tempójukat. Ezeket a hibákat is ki kell használnunk a riválisok részéről. Van egy jó motorunk, viszont még mindig csak két futamot teljesítettünk, és van még 19 másik. Stabil teljesítményre van szükségünk és továbbra is két lábbal kell állnunk a földön. Most egyelőre élvezzük a jó szezonkezdés áldásos hatásait, és ez megerősít bennünket abban, hogy nem kell teljesen újratervezni mindent.

Guidotti két futam után nyilván nem akar túl nagy szavakat használni, de hallatszik szavaiból a pozitív szezonkezdet. “Folytatni kell ezt a jó kezdést, és megtalálni a folytonosságot, ami régebben hiányzott. Első-második helyeket persze nehéz lenne ezek után is hozni, de ez a cél. Ezt akarjuk.

- Hirdetés -
SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)