2024. április 16. 06:29
KezdőlapMotoGPPol Espargaro: Márquez volt az egyik ok, hogy a Hondához igazoltam

Pol Espargaro: Márquez volt az egyik ok, hogy a Hondához igazoltam

A kezdeti nehézségek ellenére Pol Espargaro úgy véli, hogy karrierje leglogikusabb lépése volt, hogy leszerződött a Hondával.

A leglényegesebb indíték voltaképpen Marc Márquez volt. Simon Patterson a Speedweek.com munkatársa kérdezte Polt tapasztalatairól:

Pol, Márquez néhány hónappal azelőtt zsebelte be a hatodik királykategóriás világbajnoki címét, amikor te aláírtál a Repsol Hondához.

P.E.: „Ez volt az egyik oka annak, hogy a Repsol Hondához igazoltam. A karrierem egészére igaz az, hogy mindig Marc ellen versenyeztem a különböző kategóriákban. Ez volt az, amit újra át akartam élni. Ez volt az egyik oka, hogy elhagytam a KTM-et. Marc oldalán alkalmam nyílt rá, hogy a világ legjobb versenyzője mellett szerepelhessek, és össze tudjam magam hasonlítani vele. Szerettem volna látni, mitől olyan gyors, mit csinál másképp, mint én. Ezek a kérdések azok, amik álmatlan éjszakákat okoznak nekem, de talán válaszra találok végül. Karrierem kulcspillanata volt, amikor kipróbálhattam magam emellett a srác mellett, hogy minél magasabbra tornázzam a saját mércémet.”

Mit tanultál tőle?

P.E.: „Különleges a technikája. A leggyengébb szituációból is képes kihozni a maximumot. Ez volt az, ami a leginkább meglepett. Ha az jár a fejedben, hogy ez lehetetlen, mert a motorral nem tudod véghezvinni, ő rácáfol és megtalálja a megoldást. Nyilván rendkívül veszélyes, amit csinál de ez a kockázat benne van az ilyen szituációkban.

Sok versenyző – köztük én is – nem szeret ekkora kockázatot vállalni, mert arra gondolunk, hogy egy ilyen lépés milyen következményekkel járhat. Marc azt a látszatot kelti, mintha őt ez nem érdekelné. Ez az, ami annyira naggyá teszi őt.

Azonban ez vezetett a mostani bukásához is. Nagyon jól játszik a határaival, talán jobban, mint bárki más.”