szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPDovizioso felvetette már a kétnapos hétvégék ötletét

Dovizioso felvetette már a kétnapos hétvégék ötletét

Bár most a kényszer szülte, Andrea Dovizioso szerint megfontolandó lenne tartósan is kétnapos versenyhétvégéket tartani.

- Hirdetés -

Logisztikai problémák miatt végül kétnapossá zsugorodott az Argentin Nagydíj hétvégéje. Ennek következtében minden szabadedzés szombatra tolódott, és alaposan rácsúszott az időmérőkre is. Többen húzták a szájukat a kényszer szülte lebonyolítás kapcsán, Andrea Dovizioso nincs viszont közöttük. Sőt, még üdvözölné is, ha ez tartósan így lenne a jövőben.

Őszintén kíváncsi vagyok, hogy megy le így, két nap alatt egy teljes versenyhétvége” – fogalmazott még a programok elején Dovizioso. “Főleg úgy, hogy én ezt korábban már fel is vetettem az ilyen irányú megbeszéléseken. Persze ez konkrétan itt egy szerencsétlen helyzet, hiszen egy koszos pályán kezdtük a hétvégét, de más lenne a helyzet Európában. Így egy kicsit több változó lenne a képletben. De élvezem ezt a szükség szülte kísérletet.

Dovizioso meg is indokolta, miért lehet egy kétnapos hétvégének létjogosultsága. “Egy háromnapos hétvége nagyon hosszú, és egyébként semmit nem befolyásol azon, hogy milyen lesz a végén a verseny. Persze, három nap alatt nyugodtabban lehet dolgozni. A hétvége után így vagy úgy, de biztosan választ kapok a kérdésemre. Lehet, hogy egyébként én tévedek.

Andrea Dovizioso a szezon első két futamán eddig mindössze egy tizennegyedik helyet tudott felmutatni, a második versenyen, Indonéziában kiesett. Így szerzett két pontjával a tabellán jelenleg csak a 18. helyen találjuk az olasz nevét.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)