2024. április 24. 06:18
KezdőlapMotoGPPol Espargaró Q1-ből a második sorba

Pol Espargaró Q1-ből a második sorba

A második szabadedzés végén történt bukása miatt a Repsol Honda gyári versenyzője, Pol Espargaró a kvalifikáció első köréből kezdte az időmérő edzést. Végül szerencsés véget ért a nap, hiszen a negyedik rajtkockából indulhat a mai argentin versenyen.

Az FP1 és FP2 összesített időmérőn elért 17. helyezéssel Pol Espargaro Q1-be kényszerült a Termas de Rio Hondóban megrendezésre kerülő rövidített versenyhétvégén. A spanyol az FP2 végén az első kanyarban bukott, így nem jutott közvetlenül a Q2-be.

A Q1 nem jelentett akadályt számára, Pol Espargaró volt a leggyorsabb, a repülőgépről közvetlenül a pályára érkező Takaaki Nakagamival együtt. A Q2-ben végül csak három versenyző tudott nála gyorsabb kört motorozni, Pol 0.477 másodperccel teljesített gyengébb köridőt testvérével, Aleix-sel szemben, aki a MotoGP-éra során először szerzett pole pozíciót az Apriliának.

„Mentálisan stresszes nap volt”hangsúlyozta Pol Espargaró. „Csak az utolsó pillanatban találtunk egy jó beállítást a kvalifikációra. Kár, hogy csak egy hátsó gumink volt a Q2-re, de sikerült egy jó kört futnom, és a negyedik helyen végeztem. Az első kanyarban volt egy sokkoló pillanatom, ami valószínűleg az első sorba kerülésembe került. Sok versenyző erős lesz vasárnap – én készen állok a küzdelemre. Döntő lesz, hogyan alakulnak a dolgok a bemelegítésen.”