2024. április 24. 03:30
KezdőlapMotoGPDovizioso felvetette már a kétnapos hétvégék ötletét

Dovizioso felvetette már a kétnapos hétvégék ötletét

Bár most a kényszer szülte, Andrea Dovizioso szerint megfontolandó lenne tartósan is kétnapos versenyhétvégéket tartani.

Logisztikai problémák miatt végül kétnapossá zsugorodott az Argentin Nagydíj hétvégéje. Ennek következtében minden szabadedzés szombatra tolódott, és alaposan rácsúszott az időmérőkre is. Többen húzták a szájukat a kényszer szülte lebonyolítás kapcsán, Andrea Dovizioso nincs viszont közöttük. Sőt, még üdvözölné is, ha ez tartósan így lenne a jövőben.

Őszintén kíváncsi vagyok, hogy megy le így, két nap alatt egy teljes versenyhétvége” – fogalmazott még a programok elején Dovizioso. „Főleg úgy, hogy én ezt korábban már fel is vetettem az ilyen irányú megbeszéléseken. Persze ez konkrétan itt egy szerencsétlen helyzet, hiszen egy koszos pályán kezdtük a hétvégét, de más lenne a helyzet Európában. Így egy kicsit több változó lenne a képletben. De élvezem ezt a szükség szülte kísérletet.

Dovizioso meg is indokolta, miért lehet egy kétnapos hétvégének létjogosultsága. „Egy háromnapos hétvége nagyon hosszú, és egyébként semmit nem befolyásol azon, hogy milyen lesz a végén a verseny. Persze, három nap alatt nyugodtabban lehet dolgozni. A hétvége után így vagy úgy, de biztosan választ kapok a kérdésemre. Lehet, hogy egyébként én tévedek.

Andrea Dovizioso a szezon első két futamán eddig mindössze egy tizennegyedik helyet tudott felmutatni, a második versenyen, Indonéziában kiesett. Így szerzett két pontjával a tabellán jelenleg csak a 18. helyen találjuk az olasz nevét.

ForrásGPOne