2024. április 25. 15:29
KezdőlapMotoGPBagnaiának úgy kellett ez az ötödik hely, mint egy falat kenyér

Bagnaiának úgy kellett ez az ötödik hely, mint egy falat kenyér

Nagyszerű felzárkózással Francesco Bagnaia felért az ötödik helyre az Argentin Nagydíj futamán. Nagy szüksége volt erre az eredményre a világbajnoki aspiráns versenyzőnek, hiszen korántsem indult sikeresen a 2022-es szezon számára.

Arról már többször beszámoltunk, hogy Francesco Bagnaia 2022-es szezonja mennyire nem indult jól, és akkor még enyhén fogalmaztunk. Két versenyhétvége után csupán egy pontot tudott szerezni a bajnokságon. Az argentin hétvége időmérője is katasztrofálisan sikerült az olasznak, hiszen a Q1-ben kezdte a kvalifikációt, és onnan nem tudott továbbmenni a Q2-be, így a 13. helyről vághatott neki a nagydíjnak. Sok foadkozás után végre sikerült megvillantania azt, amiért a gyári Ducatin ül. A futamon láthattuk végre az igazi Bagnaia-t körözni a pályán, óriási felzárkózással sikerült felérnie az ötödik helyre, amivel eddig teljesítménye után elégedett lehet.

„Nagyon jó munkát végeztünk a vasárnap reggeli bemelegítésen. Újra éreztem a motor elejét és visszatért az önbizalmammal ezzel kapcsolatban. Már Mandalikán is éreztem egy kicsit, de ma tényleg azt tudtam csinálni az elejével, amit akartam. Minden jobban ment, jobban tudtam nyomni fékezéskor és a kanyarokba való belépésnél, és a motor is sokat segített” – mondta Pecco. „Őszinte leszek, nagyon kellett egy ilyen verseny a szezon eleji problémák után”mondta el a verseny után.

A 2021-es szezon négyszeres győztesének nem segített az ötödik sorból való rajtolás, ennél előrébb nem tudott végezni a futamon ennek köszönhetően:  „Megérdemeltem, hogy hátulról induljak. Az én hibám volt tegnap” – mondta önkritikusan. „Már bocsánatot kértem a csapattól, hibáztam. Nagyon keményen dolgoznak a boxban és én mindent leromboltam cask azért, mert mérges voltam, hogy olyan hátul vagyok.

„Ez a hétvége egy lecke kell, hogy legyen számomra” – tette hozzá Bagnaia. „Általában nem szoktam ennyire ideges lenni, elég nyugodt vagyok. De tegnap – talán azért, mert nyomtam, de nem jutottam sehova, egyre idegesebb lettem. Aztán amikor láttam, hogy hét versenyző követ, az volt az utolsó csepp, ami feldühített” – mondta Bagnaia az FP2-ben tanúsított viselkedéséről. „Semmi baj, én is csak ember vagyok. Mindenki követhet el hibákat. A lényeg, hogy megértsem a tanulságot, és figyeljek rá, hogy ez ne forduljon elő még egyszer.”

A tavalyi világbajnoki második helyezett, aki jelenleg 33 ponttal van lemaradva a tabellán az újdonsült listavezető Aleix Espargaró mögött, már nagyon várja a jövő hétvégi texasi nagydíjat: „A mai futammal mindenképpen versenyképesebb lehetek Austinban. Tavaly is versenyképes voltam ott, és úgy gondolom, idén még versenyképesebbek lehetünk. Fontos, hogy nyugodtak maradjunk, okosan cselekedjünk és arra építsünk, amit ma csináltunk. Az ötödik helyezés egyértelműen nem a fő célunk. A jövőre nézve azonban nagyon hasznos, hogy újrakezdhetjük és ismét az élmezőnyben gondolkodhatunk.”

A világbajnoki pontállással kapcsolatban is elmondta véleményét: “Remélem, hogy még mindig minden teljesen nyitott. Bizonyos szempontból ez a bizonytalanság szerencsés azok számára, akik rosszul kezdték a szezont, mint én, még akkor is, ha tudom, hogy még fejlődnöm kell. Egyértelmű, hogy sok gyors versenyző van, de ezeken a versenyeken furcsa helyzetekkel is találkoztunk. A katari GP volt a legnormálisabb, Mandalikán más gumik voltak és vizes pályán versenyeztünk. Itt két éve nem voltunk, és aaz abroncsok is változtak 2019-hez képest. Úgy gondolom, hogy amikor a dolgok visszatérnek a normális kerékvágásba, job eredményeket fogunk látni, talán Austinnal kezdve.”

ForrásGPOne