csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPMir: Keményebben is húzhattam volna a gázt

Mir: Keményebben is húzhattam volna a gázt

A Suzuki nem panaszkodhat a hétvégi teljesítményét illetően, hiszen Alex Rins dobogón zárt, Joan Mir pedig épp csak lecsúszott róla.

- Hirdetés -

Mir nem számolt azzal, hogy gumijai ilyen jól fogják bírni a versenytávot, így nem kockáztatott, amit visszatekintve már egy kicsit megbánt:

„A hosszú kanyarokban nagyon erősek vagyunk.” – kezdi Mir, szavait a Speedweek.com idézi – „A lassabb, Stop-and-Go jellegű pályák jelentenek problémát számunkra. A verseny alatt sokszor éreztem, hogy nincs meg a tempóm, főleg a lassabb kanyarokból kifelé, amikor ki akartam gyorsítani. Végül nem abban a pozícióban zártunk, amiben szerettünk volna, de közel vagyunk, ez a fontos. Visszatért az érzés. A futam után észrevettem, hogy alig használódott el a gumi, így húzhattam volna keményebben is a gázt, de előre nyilván nem tudhattam ezt. Az abroncsok egyik pillanatról a másikra is megadhatják magukat. Ha előkelőbb helyről kezdjük meg a versenyt, talán jobb eredményt értünk volna el. Sok idő elment azzal, hogy megelőzzem Marinit és Nakagamit, aztán Pol mögött sokat időztem. Az utolsó körökben sikerült valamennyire felzárkóznom. Ha összehasonlítjuk a a 10. kör eredményét a végeredménnyel, akkor elmondhatjuk, hogy néhány másodpercet sikerült faragnom. Ez azt támasztja alá, hogy jó úton járunk.”

Mir az aszfalton lévő huplikról is beszélt:

„A szombathoz képest nem zavartak annyira. Fogalmam sincs, miért vannak ott még mindig. Talán több gumival a pályán jobb lenne a helyzet.”