szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPMir: "Jelen állás szerint nem fogok célbaérni"

Mir: “Jelen állás szerint nem fogok célbaérni”

Mindössze a 18. helyről várhatja a rajtot a 2020-as világbajnok, Joan Mir, aki markáns véleménnyel volt a saját és csapata teljesítményéről.

- Hirdetés -

“Nincs meg a komfortérzet, majdnem minden kanyarban elesek. A határon motorozok, de így sem vagyunk erősek.” 

Forrás: Team Suzuki

Mir utoljára a 2020-as portugál futamon teljesített ilyen rossz hétvégét, amikor a világbajnoki cím megszerzése után mindössze a 20. rajthelyet szerezte meg, majd célba sem ért a futamon. A probléma forrását még keresik.

“Nyilván a csomagunk nem a legjobb. De meg kell értenünk mi történik, mert még nem tudjuk. Ha így megyek, szerintem még célbaérni sem fogok tudni, szerintem esés lesz a vége. Komolyan, mivel minden kanyarban a határon megyek, ilyenkor könnyebb hibázni. Szóval nagyon kemény lesz, ha nem javulunk, de szerintem találni fogunk valamit, mert ha nem, akkor nagy baj lesz.”

Csapattársa, Rins ugyan eredményesebb volt, de a nap leglátványosabb esete is vele történt meg, amikor motorja kigyulladt menet közben, és a kifolyt olaj miatt piros zászlóval intették le a 4. szabadedzést. Rins végül a 8. helyről rajtolhat, ami a katari szerepléshez hasonló.

“Volt egy figyelmeztető jel a 10-es kanyarban, de először azt hittem, hogy a gumik, mert használt gumiknál több idő kell, míg működni kezd. Ledöntöttem a motort, megcsúsztam, kimentem a pályáról, hátranéztem, de nem láttam semmit. Szóval mentem tovább.

A 12-es kanyarban aztán valami furcsát éreztem. Megcsúszott a hátulja, és ahogy hátranéztem, láttam, hogy lángol. Szóval egyből lehúzódtam a saját és mások biztonsága érdekében, és próbáltam leugrani a motorról. Nem tudom mi történt, a srácok továbbra is próbálják kideríteni.”