hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPRossi: "Sajnos már túl öreg vagyok a Forma-1-hez".

Rossi: “Sajnos már túl öreg vagyok a Forma-1-hez”.

Ha már a napokban szóba került Lewis Hamilton majdnem MotoGP karrierje, beszéljünk egy kicsit Valentino Rossi Forma-1-es pályafutással való kacérkodásáról is. Volt az a pont a kilencszeres világbajnok életében, amikor egy pillanatra elgondolkodott a váltáson, amire jó esélye lett volna. Mi örülünk, hogy nem tette.

- Hirdetés -

Valentino Rossi több ízben próbált ki Forma-1-es versenygépet, amiről minden alkalommal nagyon elégedetten nyilatkozott. Utoljára 2019-ben ült kormányhoz F1-es autóban. Ekkor Lewis Hamilton Mercedesére cserélte a Yamaha M1-et. A kilencszeres világbajnok élvezte a vezetést a GP-autóban, de tisztában van vele, hogy túl idős ahhoz, hogy a Forma-1-be kerüljön.

A kilencszeres világbajnok már sokszor bizonyította, hogy négy keréken is hihetetlenül gyors tud lenni. A MotoGP-ből tavaly visszavonult olasz klasszis, aki idén a GT World Challenge Europe-ban versenyez négy keréken, a Monza Rallyn is többször megcsillogtatta már tudását.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentino Rossi (@valeyellow46)

Rossi többször vezetett már Forma-1-es versenyautót is, többek között a Ferrari versenygépét is és egészen jó köridőket ért el. A négykerekű királykategóriába azonban soha nem váltott, és ez a MotoGP karrierje befejezése után sem fog megtörténni, ahogy azt a genfi  IWC Signature Talk keretein belül Lewis Hamiltonnal folytatott beszélgetése során is hangsúlyozta.

Valentino Rossi a Ferrariban
Valentino Rossi a Ferrari volánjánál, 2010 Fotó: MotoGP Media

A Lewis Hamiltonnal folytatott “IWC Signature Talk”-ban a 43 éves pilóta nevetve válaszolt a Mercedes-pilóta megjegyzésére, miszerint csak arra vár, hogy Rossi a Forma-1-ben szerepeljen. Ő pedig legyintett rá: “Sajnos már túl öreg vagyok ehhez”.

Rossi 2019-ben a hétszeres F1 bajnok versenyautójára cserélte a Yamaha M1-et, és ez még élénken él emlékeiben: “Lehetőségünk volt arra, hogy együtt töltsünk egy kis időt, és mindenféle nyomás nélkül eszmét cseréljünk. Nagyon élveztem, hogy egy kicsit jobban megismerhettem Lewist”.

Rossi-Hamilton
A Rossi-Hamilton versenygép csere 2019-ben Fotó: MotoGP média

“Furcsa, minden MotoGP-pilóta szereti a Forma-1-et, és minden Forma-1-es pilóta szereti a MotoGP-t. Ez a motorsport két top osztálya, és szorosan összekapcsolódnak. Nagyszerű érzés volt Lewis-szal kint lenni a pályán” – mondta a motoros pilóta, aki az imolai paddockból csatlakozott a beszélgetéshez.

Rossi folytatta: “Két motorunk volt ott, így együtt tudtunk körözni. És Lewisnak tényleg megvan, ami ehhez kell, nagyon erős. Nagyon jól éreztem magam az ő Forma-1-es autójával is. Mindig fantasztikus érzés egy F1 autót vezetni. Minden olyan gyorsan történik! Nagyszerű nap volt, amit soha nem fogok elfelejteni.”